Drygt en vecka….

Publicerad av
Nytt, vackert garn i bambu och ny bok med mönster!

… tog det innan jag åter befann mig i hobbyaffären och bland garnhyllorna! Hade redan fantastikt garn av bambu i färgen ovan. Tyckte jag ville ha några nystan till. Boken ovan med mönster i spets för halsdukar och sjalar hamnade också med i korgen. Det var nämligen så att jag hade önskat mig denna bok till födelsedagen, men fick den inte. Lika bra det, sade mamman och köpte den för halva priset idag, jämfört med vad den hade kostat för några veckor sedan då jag först fick ögonen på den i hobbyaffären!

Det lite lustiga är ju att jag inte kan läsa stickmönster på svenska! På engelska går det lätt, men fy bubblan vad svårt det är att läsa alla förkortningar på svenska! Detta brukade reta mig, men eftersom sannolikheten att jag stickar på svenska är oerhört minimal eftersom jag är bosatt här på andra sidan Potten och lär nog förbli här, är det bara att gilla läget.

Hem kom jag och Lillasyster från nämnda affär och snabbt kom stickorna fram. och hörni, det blir samma sjal! Igen! Tredje gången gillt!

Alltså är människan knäppt kanske ni funderar? Möjligen, men i så fall bjuder jag på det. Nu kan jag detta mönster utan och innan och det är så oerhört roligt att sticka! Vet inte riktigt varför och vet inte riktigt vad jag skall göra med sjal nummer tre i detta mönster, även om garnet och färgen är annorlunda. Den kan kanske bli en julklapp åt ngn rentav? Måste tänka på den saken….

har du någonsin stickat i bambubarn? testa! Känslan är oerhört behaglig! Lägg där till att bambugarnet är uppsatt på stickor gjorda av bambu så blir det både grönt och skönt!

Jag fick en bra början redan i eftermiddags

Axeln då?, kanske ngn uppmärksam läsare undrar som kommer ihåg att min vänstra axel ger mig konstant problem. Jaa, det gäller att sticka lite i gången och då verkar den hålla. Det brände rejält i den efter eftermiddagens stickning, men nu några timmar senare känns den bättre igen. Bara att gilla läget tänker jag och försöker sticka oftare och kortare stunder istället.

10 kommentarer

 1. Roligt att du kan hålla igång lite med stickningen i varje fall trots axeln.
  Skall axeln bli bra av sig själv eller är det något som måste åtgärdas?
  Jag har fortfarande inte kommit mig för att försöka börja lära mig sticka, men allt har sin tid.
  Nu njuter vi av en av sommarens kanske sista varma dagar. Få se… 🌞

  Gillad av 1 person

  1. Om jag kommer ihåg rätt adress finns det lätta instruktioner på stickskolan.se. Där kan du få en början om du vill lära dig. Gissar du har grunderna från lågstadiet i alla fall. Det är allt jag går på. Det här att lära sig sticka spets blev en sådan härlig utmaning och det är så väldigt roligt då det lyckas. Mindre roligt då jag hamnar att riva upp efter misstag…. Vilket skedde efter att bilden på inlägget togs.
   Axeln gick jag i fysisk terapi för just då pandemin började. Den har bråkat länge. Samma problem på högra, men mildare. Lär nog aldrig bli fullt bra igen, men med övningar här hemma, bubbelpoolen och ’skam den som ger sig’ går den att leva med.
   Regn här hos oss denna lördag. Välkommet! ☔️

   Gilla

 2. För ganska många år sen var det många här som stickade disktrasor av bambugarn.Förmågan att suga upp vatten blir ju bara bättre ju mer de används. Man ska tvätta dem i tvättmaksinen med jämna mellanrum för att kunna återanvändas i oändlighet. En bra gåbortpresent enligt mig :).
  Förra vintras stickade jag 12 stickatröjor. Bara för att det var så himla roligt, ingen behöver ju så många. Att sticka gör en glad och ger ro i själen enligt mig. Så sticka på du med gott samvete, jag ska nog snart börja sticka igen efter ett litet uppehåll i sommar, men vet inte riktgt vad ännu :).

  Gillad av 1 person

  1. Här stickas och används liknande disktrasor fortfarande! Finns hur många slags mönster som helst och säkert ett bra sätt att lära sig nya slags maskor på. Dock börjar de lukta illa väldigt fort, så jag använder dem inte!
   Jag kör nog med Wettex- köpt på Halppis! ( finns nog liknande här, men inte lika bra tycker jag)
   12 tröjor är ju massor!! Jag har svårt att få tröjor att passa som de skall. Undviker dem helst. Och sockor. Ingen använder yllesockor här.
   Fast visst är stickning så oerhört rofyllt och roligt!
   Lycka till med stickandet denna höst/vinter! Kanske dags för en stick blogg här på WP som jag kunde följa?! 🤔😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.