One down, one to go!

Publicerad av
En glad Lillasyster som idag fått första dosen Pfizer

Imponerande snabbt gick det! Förra veckan, tror det var på tisdagen, godkändes Pizers vaccin för 12+ åringar. Jag tror Europa ligger tätt efter, om det inte redan godkänts?

Endast två dagar senare kom det ett mejl från gymnasiet där Sonen går och Mellanstadiet där Lillasyster går om att vaccinationstillfällen skulle anordnas redan denna vecka.

Mejlet hade inte varit i min postlåda länge innan jag hastigt anmälde Lillasyster. Visste inte om det fanns ett visst antal platser eller inte. ( Sonen är redan vaccinerad. )

Jodå. Hon kom in och idag var det dags. Att elever skulle vaccineras under skoldagen krävde en del formulär som skulle fyllas i av föräldrarna. Här vaccineras normalt inte elever i skolorna. Sådant sköts vid klinikerna.

Däremot hade allt gått som på räls. Lillasyster är inte annars rädd för nålar, så hon var inte nervöst för injektionen. Trots att varken mamma eller pappa var med. Hon är ingen lilltös längre!

Efter injektionen fick hon och de andra eleverna ta plats på utlagda stolar för att vänta de brukliga 15 minuterna för eventuella biverkningar.

Så här långt har hon inga som helst biverkningar. Vet faktiskt inte om har ont i armen ens. Hon är en tuff tös med hög smärttröskel, och har inte sagt vare sig det ena eller det andra….

I år får hon ’fira’ sista skoldagen med vaccination nr.två den 10.6. Värre saker kunde man ha för sig den sista skoldagen efter detta pandemi år!

11 kommentarer

 1. Det var ju bra. Och att inte vara rädd för nålar. Må det smitta av sig till Finland .. här är vi rädd redan när vi ser byggnaden 😭fast man förberwtt om att det är nåt annat och inte blod prov. Har faktiskt inte hört om vaccintioner till 12 åringar. Eventuellt på kommande till 16 åringar. .
  Jag kämpar ännu med att få tiill mig själv…. tiderna är slut hela tiden … suck

  Gillad av 1 person

  1. Inget av våra barn är rädda för nålar. Det är ju egentligen själva tanken som är värre än själva nålen…. fast man måste ju inse det också förstås. Lillasyster är ju äldre än din minsting.
   Det är jobbigt ned den långsamma vaccineringen i Europa- dock verkar Finland ha läget under kontroll. Blir ingen hemresa i sommar för mig till följd av den långsamma EU vaccineringen. Får nog snällt vänta till nästa sommar. Vid det laget har vi säkert injektion mot detta virus på gång igen!
   Hoppas du snart lyckas få tid.
   Trevlig fredag! Just sängdags på torsdagen för oss. God natt! 😴

   Gilla

   1. Våra andra barn är inte rädda . Hon är öron barn och blev tyvärr så skrämd som liten. Inte lätt att få henne att förstå men hoppas skräcken avtar med ålder o mognad. Vi hoppas det att läget är bättre nästa år. . Finland har ändå haft ganska låga siffror i statistiken jämfört med grannland. Tack hoppas jag med Gonnatt till er. Tack , det skall jag ha

    Gillad av 1 person

   2. Jo Finland har skött pandemin imponerande!
    Minnesota har haft väldigt liknande restriktioner, men vi har långt flera fall. Folk följer inte alls lika bra som i Finland….

    Gilla

 2. Vad jag vet är inte vaccinet godkänt för barn än här men det talas om barn mellan 12-18 år. Tror det behövs för där är smittan stor. När svininfluensan gick för drygt tio år sedan då vaccinerades i vår idrottshall på löpande band. Numera sker vaccinationer inom vaccinationsprogrammet på skolsköterskans mottagning. Så skönt att få det avklarat för era barn.

  Trevlig helg

  Gillad av 1 person

  1. Mycket bra att få vaccinationerna undanstökade så att livet kan återgå till det någorlunda normala igen. Om detta sedan blir en årlig vaccination återstår ju att se. Det verkar som om detta virus kommit för att stanna.
   Gissar nog att Pfizer kommer att godkännas ganska snart för 12-18 åringar i Europa också. 🤞🏻

   Gilla

 3. Vad bra att få vaccinet innan sommarlovet.
  Detta är något vi bara vill få överstökat. Jag får min första dos nästa vecka. 👍🏻
  Hur är det hos er, tar de flesta vaccinet eller är det många som låter bli?

  Gillad av 1 person

  1. Bra att du har din dos på kommande. 👍🏻😀
   Jo det är klart att det finns de som vägrar vaccinera sig. De finns ju överallt.
   Just nu är Minnesotas befolkning vaccinerade till 62%. Dock går det långsammare nu än vad det gått hittills. Nu har vi kommit till de som inte vill…. ’drömmålet ’ är 70% vaccinerade och då försvinner alla restriktioner…. 🤔hoppas kan man ju….. 🤞🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.