Lugnet före ( och efter) stormen

Publicerad av

Efter gårdagens hetta brakade det lös på natten. Det var inte oväntat. Redan på seneftermiddagen kom det en skur, men den varade inte särskilt länge. Ingen åska följde med den skuren heller.

Vi vaknade av vinden som ven, åskan som dundrade och regnet som smattrade mot stugfönstren vid tvåtiden senaste natt. Kottarna från de omgivande tallarna var inte precis tysta då de föll ner på taket och rullade sedan vidare ner till betongplattan nedanför. De lägre liggande tallgrenarna slog mot stugans yttre väggar och jag bara hoppades att dessa stora, uråldriga tallar runtomkring oss inte skulle braka ner över stugan.

Ett tag blinkade nattlampan till i det intill liggande badrummet och vi förlorade elektriciteten i ngn sekund. Vi upplevde ett riktigt äkta sommaroväder.

Vi vaknade till gråa, tunga moln imorse, men nu har det klarnat upp igen och det heta och fuktiga julivädret är igen ett faktum.

Med detta väder följer sgs alltid stormar och även senare på eftermiddagen denna lördag har det utlovats åska, regn och varningar för tornadon.

Jag satt ute på min lilla strand en stund med en ny bok, men det blev ganska hastigt att jag sökte mig till skuggan. Det är helt enkelt för varmt i solen, fast det inte ens är lunchdags ännu.

Inte undra på att ytterligare stormväder utlovats!

Lugnet denna förmiddag- efter och troligtvis före stormen.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.