Tacokväll med fajitas

Publicerad av

Tacos är ju lättlagade till en fredagskväll, eller hur? För att lite förgylla de där tacosen gör jag ibland fajitas istället. Denna rätt, liksom tacos, kommer från södra USA, inte från Mexiko, som många tror. Dessa maträtter kallas här ofta för tex-Mex.

Fajitas kan göras på flera olika sätt. Vegetariska, med nötkött eller kyckling. Receptet som jag normalt använder är gjorda på nötkött och kräver lite arbete på förhand.

Jag marinerar en bit (200 g räcker bra.) nötkött på kvällen före i en halv burk mild (tomat)salsa, en fjärdedels flaska (amerikansk) italiensk dressing, en matsked Worchestershire sås och en matsked citronsaft. Blanda om marinaden väl och lägg i köttet som du skurit upp i rätt tunna strimlor. Låt marinera över natten i kylskåp.

Följande dag skär du upp  ( i strimlor) och kärnar ur 3-4 paprikor, gärna olika färger för att göra maträtten så färgrik som möjligt, Skalar och skär en (röd)lök i strimlor. Lägg lite olivolja i en stor stekpanna och lägg i grönsakerna och löken. Stek tills löken är genomskinlig.

Efter att grönsakerna är genomstekta och har fått en djupare färg, häll dem ur stekpannan och häll i köttet med marinaden. Låt marinaden börja koka och låt köttet genomstekas. Som synes på bilden nedanför ändrar marinaden färg och blir mycket mera orange.

Efter att köttet är genomstekt silar du bort marinaden och försöker få köttet så torrt som möjligt.

Häll sedan grönsakerna tillbaka i pannan, tillsätt köttet och en 1-2 skurna tomater. Blanda om och hetta upp allting igen.

Använd  uppvärmda  tortillaskal (mjuka tacoskal) till serveringen. Fyll dem med lite kött och grönsakfyllning, riven ost, mera salsa och/eller tacosås och en klick gräddfil. Rulla ihop och njut. Smaklig måltid!

(Ni som följer min blogg, känner säkert igen detta recept. Jag vet att jag bloggat om det förut. Det blev en favorit i repris….)

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.