Överrsakning i komposten…

Publicerad av

Så gott som varje dag bär jag ner en liten hink med grönsaksavfall till komposten, som vi nu har haft i tre år redan. Ni som också komposterar med mig, vet att denna kompost behövs hållas fuktig av helt naturliga skäl. Allting förmultnar ju så mycket bättre då. Eftersom jag varit väldigt lat med att vattna den under sommaren, började jag  under juli månad, istället lägga vatten i den lilla avfallshinken och hällde avfallet blandat med vatten i komposten. På det sättet hålls komposten mycket fuktigare och det märktes ganska snabbt eftersom kompostens innehåll drog ihop sig mycket snabbare.

Tydligen mår  denna kompost mycket bra eftersom jag fick mig en lite lustig överraskning ikväll då jag kom med de seanste dagarnas grönsaksavfall. Ta en titt:

Kompostlådan till vänster är inte längre i bruk, men den till höger används flitigt. Mitt emellan lådorna hittade jag två riktigt fina tomatplantor som vuxit sig ur kompostlådan! Tyvärr är det ju redan i slutet på september, så de hinner inte producera ngn frukt innan frosten kommer smygande, men lite kul är det ju i alla fall. Det måste ju vara ett tecken på att det finns god mylla dit långt nere komposten i alla fall, eller hur…?  😉

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.