I rättan tid…

image

…blev den klar! Så sent som igår svängde vädret om från sensommarvärmen till höstkylan och ikväll blev jag klar med filten åt Lillasyster. Jag hade lovat den till inkommande söndag, så gissa om en viss yngre dotter blev överlycklig när jag knackade på hennes dörr mitt under den härliga leken med grannflickorna. Efter att hon hade bett mig stiga på, svepte jag in henne i den (nästan klara eftersom alla garnändar fortfarande måste fästas.) stora, sköna filten och leendet gick från det ena örat till det andra. Vilken lycka!

Efter middagen och lite städning satte jag mig ner för att fästa alla garnändar och lappa två hål som uppstått när jag i hastigheten och ivern tappat några maskor och nu ligger då en glad Lillasyster i sin säng under sin utlovade filt. Garnet  valde hon själv i våras i hobbyaffären. Eftersom somamren är för varm att pyssla med stickning och speciellt då en stor filt, har jag under den senaste månaden jobbat rätt mycket på den för att få den klar. Ikväll blev den alltså det, två dagar före utlovad tid! Nu måste jag då börja se mig om efter ett nytt handarbetsprojekt…

image

En nöjd Lillasyster prövar filten på soffan före middagen ikväll.

6 thoughts on “I rättan tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.