Inneboende på hyra

Publicerad av

image

Ja, här står hon. Den nya hyresgästen hos oss. Hon flyttade in i förmiddags och hon, för Lillasyster hävdar bestämt att det är en HON, skall nu vara inneboende på obestämd tid hos oss framöver.

I förmiddags körde vi ner till Downtwon Minneapolis och musikinstittuet för den första lektionen i harpa. Lillasyster har nämligen begärt att få börja ta lektioner i detta lite ovanliga instrument. Redan för ett och ett halvt år sedan frågade hon första gången, men vi trodde liksom att detta bara var ett påhitt. Eftersom hon fortsatte att fråga om detta tog Maken kontakt i våras  med musikinstitutet för att höra sig för lite om instruktörer, kostnad, vilken ålder barn rekommenderas att börja lära sig spela detta instrument osv.

Det hela slutade med att vi nu kommer att köra ner till Downtown en gång i veckan  för lektionen och Lillasyster fick alltså ta hem ett hyrinstrument idag. Lyxigt med att få hyra. Som ni kanske ser av bilden är detta inte en fullstor harpa, utan en Trubadur harpa som barn börja lära sig spela på. Allteftersom Lillasyster lära sig mera och blir äldre och större, kommer harpan att bytas ut till en större modell.

image

Vi föräldrar fick lära oss att stämma harpan direkt. Det vsiade sig faktiskt inte vara så svårt eftersom både maken och jag inte är helt bakom flötet när det kommer till detta. Han har spelat trumpet och piano och jag piano och violin. Vi har både stämt instrument förut, fast aldrig då en harpa. När man väl lär sig vilka strängar är vilka, så går det ju då en aning lättare och Maken fick till och med beröm av isntruktören när han hade stämt ett par strängar! ( kanske hon bara var vänlig…?! )

image

Sedan fick då Lillasyster prova på. Inte så mycket att spela änu, men mera att sitta rätt, ha rätt teknik och hålla armen lös och ledig. Ryggen skall hållas rak och fötterna platta på golvet. Harpan skall lutas försiktigt och egentligen bara balanseras på axeln, inte alls kännas tung.

image

Här hjälper instruktören Lillasyster med det rätta greppet. Det är faktiskt inte så lätt som det  ser ut.

Den första lektionen var en timme lång, de kommande kommer att vara endast 30 min långa. Det var en hel  del som skulle gås igenom idag och både jag och Maken var med. Det hade isntruktören nämligen rekommenderat. Om det bara var möjligt förstås. Nu råkade det ju vara det idag eftersom Maken hade jobbat natt och faktiskt fått sova och Fammo hjälpte till med att skjutsa Sonen till hans tennislektion.

image

Efter den timmeslånga lektionen fick  vi då sätta harpan i bilen, mycket försiktigt och sedan köra hem med den. Maken fick den installerad i musikrummet och Lillasyster har övat från och till hela dagen. Lyckan verkar inte känna några gränser idag. Det är klart att detta kommer att ändra när det här med harplektioner blir en del av veckans aktiviteter, men just nu är hon helt otroligt glad!

Hon har redan listat ut Blinka lilla stjärna där och prövar sig fram genom gehör. Vi behöver ännu beställa boken som hon skall använda via nätet, fast till nästa vecka har hon inga läxor ur den. Det skall bli intressant att se om intresset håller i sig…

6 kommentarer

  1. Vad kul! Ni gjorde helt rätt i att låta henne bestämma instrument själv. På så vis hålls intresset vid liv. Fint instrument! Ända minuset är kanske just formatet, men å andra sidan, pianon är också stora. Lycka till! 🙂

    Gilla

    1. Jo, absoluta skall barnen själv välja sin aktiviter. Tänk om ngn sade åt mig att jag inte fick plöja igenom böcker eller skriva ner mina tankar i min blogg! Det sulle jag inte alls tycka om!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.