Som på räls!

Publicerad av

Det är roligt att resa när allt går som beräknat och planerat och det gjorde det igår när vi reste tillbaka till Minneapolis och den västra sidan av det där jättelika havet som egetnligen heter Atlanten, men som jag envisas med att kalla Potten!

Alla  flygen var sgs i tid, bilresan till Vasa på morgonen gick helt utan komplikationer och jag beställde till och med mat åt oss på flygfältet i Hfors på finska!  När vi steg på planet i Reykjavik, visade det sig att det var flygplanet som fått namnet Hekla Aurora och som är målat utanpå i norrskenets vackra blågröna färger! Bara det var ju hur kul som helst. När vi steg ombord på Hekla Aurora hittade Sonen dessutom två klasskompiar från sin skola!! Alltså, Tvillingstäderna med förorter utgör hem för runt 3 miljoner invånare, så vad är oddsen att Sonen skall träffa på kompisar på Island egentligen?! Det var ganska häftigt!

Fast allt gick som på räls, var det naturligtvis en väldigt lång dag, men alla har sovit en rätt bra natt hemma i egena sängar ändå. I skrivande stund är det slöläge för hela familjen och alla slapar på skärmar av ngt slag. Vi steg upp kring femtiden imorse, så nu gäller det då för kroppen att vänja sig vid nya tider igen och att hålla sig i odrät läge till åtminstone 20 tiden ikväll…

Det är skönt att vara hemma, samtidigt som det känns vemodigt att ha lämnat släkt och vänner i mitt andra hem. Det brukar ta några dagar innan det där vemodet släpper och livet rullar på igen….

6 kommentarer

 1. Hör och ser att ni haft en bra tid här i Finland. Tur att ni fick lite av sommarvärmen, trots allt! Vi kom hem igår från Spanien och där var det riktigt varmt. Men vi fick ju vårt D-vitamin förråd fyllt för resten av året i varje fall… 🙂
  Nu startar snart vardagen igen, men å andra sidan är vardagen helt ok också.
  Vi har nu också köpt flygbiljetter till New York i nästa sommar. Tänkte bila runt och kolla in bl.a. Niagara fallen. Tipsa mig gärna om du har nåt som vi ”inte skall missa” där. 🙂

  Gilla

  1. Jotack, vi hade verkligen en fin vistelse, mycket tack vare min kära Syster med familj! Planer och förhoppningar att vara hemma sommaren 2016 börjar redan ta form…
   Det är länge sedan jag varit i New ork och Niaga Fallen har jag alrdig varit till, men de lär ju vara en upplevelse. Om ni skulle ha varit på väg till washington DC skulle jag ha haft en hel lång lista med tips. new York kommer att vara hett och fuktigt på sommaaren, så packa lätta kläder. Se till att solskyddskräm med hög faktor finns med i bagaget. Alternativt, jag packade inte ens med ngn nu när vi var hemma! En musikal på Broadway skulle ju nog vara en höjdare, jag såg musikalen Cats när jag var där för länge sedan. En tur till FNs högkvarter kan vara intressant och en tur till Frihetsgudinnan förstås. Ground Zero lär också vara mäktigt, alltså där World Trade Center fanns och som flygplanen flög in i den 11.9 2001. Empire state Building är också fin, så en del att göa finns det nog. Och Manhattan förstås… 🙂

   Gilla

   1. Det låter ju trevligt! 🙂 Vi skall bila, så mitt i allt åker vi via Washington DC…Jag meddelar i så fall dig angående mera tips.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.