Måttet är rågat

Publicerad av

Inte helt oväntat damp det ner ett e brev i brevlådan på min Padda idag på eftermiddagen. Vår helt fantastiska kör och musikledare vid vår kyrka har sagt upp sig. Han har jobbat där i över 15 år, är väldigt omtyckt ( av vissa i alla fall) och har gett allt för musik och körlivet. Men, efter över ett år av tumult inom personalen och ändringar hit och dit och vem som skall ha hand om vad, blev det för mycket helt enkelt.

Brevet som han skickade till körmedlemmar och musiker, var välskrivet och han pekar inte finger åt ngn, utan han tackar helt lugnt för sig, meddelar att han planerar att jobba vid vår kyrka en månad till och ta hand om musiken för alla planerade bröllop och eventuella begravnignar tills i slutet på juli. Efter det kommer han att fortsätta sin karriär vid en annan kyrka, där han har fått ett jobb.

Det är synd och det är inte helt konstigt att detta blev lite av soregens dag. Jag  har sjungit i hans kör i 13 år och Maken var också med ett tag i kören. Barnen har alla lärt känna honom och tycker bra om honom. De blev alla besvikna idag efter att jag mdeelade nyheten åt dem.

Vad skall hända med våran kör nu? Hur skall det gå med allt det andra som han sköter och skötte? Jag gissar att vår kyrkas personal, kommer  att se sig om efter en ny kör och musikledare, men tomrummet efter vår nuvarande kommer nog alltid att kännas grymt stort….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.