Höstlovet….

Publicerad av

.. kunde inte ha börjat på ett bättre och mera höstaktigt sätt. Med hällregn från och till under hela eftermiddagen och nu på kvällen och även åska, blixtar och riktiga höstvindar. Dagen har varit som klippt och skuren att sitta inne och kura. Tända brasa, sticka, läsa en bra bok osv…..

Att höstlovet är en dag längre i år än normalt hade gått mig helt förbi. Hade jag läst på lite noggrannare bland all mejl som kommer från skolorna hade jag nog varit bättre informerad. Denna onsdag var endast ledig för eleverna. Lärarna satt alla fastklistrade vid skärmen hela skoldagen med virtuella kvartssamtal. Säkerligen en lång dag för dem alla.

Fjärde Covid vågen i Minnesota verkar äntligen börja ebba ut en aning, men att ha dessa kvartssamtal via skärmen ytterligare detta skolår, verkade helt enkelt klokast. I skolorna bär alla munskydd. Om alla sitter i enskilda rum och hemma på skärmen, behövs inga munskydd och det är onekligen trevligare att se hela ansiktet på folk.

Dagens utsikt västerut från vår veranda

Det blev en hel del körande idag hit och dit och runt en liten bit, men ngt fotande blev det inte av eftersom jag satt bakom ratten. En bild hemifrån får duga istället. Höstfärgerna ter sig inte alls lika sprakande på denna bild som de var idag med den gråa himlen som bakgrund, men ni vet ju vad det hela handlar om. Höst i norra USA ser väldigt likadan ut som höst i norra Europa. Även om vi onekligen har haft det en hel del varmare än vad ni har haft där på breddgraderna längre norrut.

Nu medan jag sitter här smattrar regnet mot taket och blåsten viner där ute. Helt upplagt att lägga bort datorn och ta fram sticksömmen och kanske även slå på brasan….. Trevlig fortsättning på hösten!

2 kommentarer

    1. Precis. Vädret var torrt, hett och lugnt i somras. Riktigt mysigt med lite åska igår! Nu har solen återvänt, men den mycket kyligare luften lämnade kvar. Så skönt! 🍂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.