Uppdatering i stickvärlden

Publicerad av
Den senaste sjalen börjar bli klar….

Jag började på sjalen ovan för precis en vecka sedan och idag på eftermiddagen började jag på slutvarven. Det skall stickas i rästickning i sex varv och sedan skall en vågig kant stickas till allra sist. Den är jag lite tveksam för. Aldrig stickat ngt sådant förut, men beskrivningen verkar inte alldeles för invecklad, så månne jag får kanten att bli till ngt…?

Mönstret i sig själv för denna sjal var enkelt. Liksom en dans på rosor efter den mera invecklade spetsen som jag jobbat på med. Garnet som jag råkade ha hemma är inte det rekommenderade garnet för sjalen, vilket i sin tur har gjort att stickningen gått väldigt fort!

Eftersom jag nu nästan är klar med detta projekt är det dags att börja fundera på nästa…… Vet inte riktigt vad jag skall ta mig an härnäst…..? Förslag? ( Inga sockor eller tröjor tack….)

4 kommentarer

 1. Och jag som tänkte säga tröja 🙂 Det är inte så svårt faktiskt. Tja, man kan sticka kjolar också eller varsin cowl (tubsjal) till hela familjen inför vintern. Eller plagg till hundarna. Eller överdrag till prydnadskuddar att ha i soffan. Eller … en tröja kanske 😉 kolla in ett konto på instagram som heter knit.love.wool Det är en tjej som gör otroligt fina tröjmönster (på engelska) och de är inte alls svåra att följa. Jag har köpt flera mönster av henne, bl.a den jag blev klar med senast.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tipset! Skall kolla upp henne. Engelska behärskar jag i ngn mån….🤔😉
   En tröja har jag vågat mig på och den fick mor riva upp under besök och sticka om så att den skulle passa maken. 😂

   Gilla

 2. Vilken snabbstickare du har blivit! Min spontana tanke var en mysig tröja inför hösten men det var ju inte populärt. Det enda jag kan komma på är en väst eller en långkofta vilket verkar vara modernt här i höst.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tipset! Jag är urdålig på att få plagg att passa och sitta rätt. Därför undviker jag helst tröjor…. Sockor har jag inte heller lyckats med….. den där hälen är allt annat än lätt. 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.