Stickivern känner inga gränser

Publicerad av
Den lila sjalen blev sgs klar ikväll

Jag avmaskade den lila sjalen igår. Mitt senaste stickprojekt. Jag vara lite missnöjd med den när jag jobbade på den, och helt perfekt är den sannerligen inte. Dock måste jag säga att jag är mera nöjd med den nu när jag ser den i sin helhet Det finns några ställen som jag behöver åtgärda, och ngn julklapp till Svägerskan vet jag inte om den blir, men kanske den skulle glädja ngn annan….? Måste tänka på saken.
När denna bild togs behövde lösa ändar ännu fästas och så behöver den tvättas och blockeras….

Två av mina tre fjärliar.

Här fotograferade jag båda bredvid varandra. Jodå. Jag är helt klart nöjdare med den vita, men som sagt, SÅ pjåkig är den lila inte ändå.

Handdukarna som jag lade sjalen att torka på räckte inte riktigt till….

Efetrsom det äntligen börjar vill lite svalare och så småningom kanske sjal väder, beslöt jag mig för att tvätta och blockera den vita sjalen idag. Efter tvätt lade jag den ute i solen och torkade i värmen, som klättrade upp till 27 grader denna måndag.

Nytt projekt på gång

Eftersom vi stickande väninnor skulle träffas via skärmen ikväll, blev det att börja på ett nytt projekt denna eftermiddag. Jag valde en till sjal, men med lite enklare mönster denna gång. Jag hade inte garnet till hands som rekommenderades i mönstret, så vi får se hur detta går. Rätt storlek stickor till garnet hade jag dock, men eftersom jag stickar så väldigt löst, valde jag att använda en storlek mindre stickor än vad som rekommenderades till garnet. Det visade sig vara en bra idé eftersom fingrarna lättare kunde flyga fram.

Jag fick en ypperlig början på mitt nya projekt ikväll

Några timmar senare har jag kommit ganska långt redan på min nya sjal. Detta mönster är rät lätt och fingrarna får jobba, men hjärnan behöver inte tänka särskilt mycket. Annat än att se till att jag ökar 4 maskor vartannat varv, samtidigt som hjärnan nog måste engagera sig mera under varven med mönster förstås.

Det är så himla roligt att sitta och sticka en kväll, men eftersom klockan nu är över 23 är det nog bästa att jag kojsar…..

4 kommentarer

  1. Jag tycker att båda sjalarna blev väldigt fina och blir riktigt pigg på att sticka något. Dock får jag nog hålla mig till något enklare mönster för ringrostig är bara förnamnet… Men visst är det roligt att ha något att pyssla med och man blir lätt fast!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.