Nödvändigt regn=Konstgjort regn

Publicerad av
vatten sprutar upp ur bevattningssystemet när det kollas

Denna olidliga torka fortsätter och nu har Förorten, sedan ngn vecka tillbaka, restriktioner på bevattningen. Bor du på en gata med jämnt nummer ( 62 för oss) får du vattna på jämna datum. Bor du på en gata med ojämnt nummer vattnar du på ojämna datum. Istället för att alla vattnar dag ut och dag in.

Här på andra sidan Potten skall gräsmattor gärna vara gröna och sköna hela sommaren lång, men denna sommar får vi nog nöja oss med en hel del gult i gräsmattorna också.

När hela vårt område byggdes lades bevattningssystem ner under gräsmattan och det är normalt väldigt behändigt att vattna gräsmattan. Det är nu då allt är så torrt som det märks ännu bättre än vanligt var bevattningen inte når.

Idag satt jag hemma mellan kl.13-16. Det var nämligen så att en firma skulle komma på besök och anledningen till detta var alltså att kolla bevattningssystemet. Var behövde det justeras att nå mera av gräsmattan för att få så maximal bevattning som möjligt de ggr vi ännu får vattna. ( Får vi inte regn snart gissar jag att vi snart inte längre får vattna gräsmattorna utan endast blommor.)

Bara att ta till spaden och gräva upp söndriga ‘sprinkler heads’

Det blev till att gräva upp en del trasiga ‘sprinkler heads’ som hade gått sönder. Vår Förort har otroligt hårt vatten och att vi, efter tio år ännu inte behövt fixa ngt i systemet är egentligen rätt imponerande.

Efter genomgång av bevattningssystemet och justering och reparerande blev räkningen faktiskt inte så hög som jag trodde att den skulle bli. Och nu är det fixat och imorgon på kvällen efter solnedgången får vi ju då testa och se om justeringen har lyckats…..

4 kommentarer

  1. Jo det ser ut som om vattnet inte riktigt vill nå oss här i norr denna sommar. Vi får ju se om detta blir till det ’nya normala’.
   Inget svalare väder i sikte. Runt +30 grader dagligen fortfarande, vilket är helt normalt för augusti. 🥵
   Njut av ert svalare väder!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.