Vi fortsätter att dra ner gardinen….

Publicerad av

…. Mitt på dagen. För att stänga den eviga solen ute och försöka i ngn mån hjälpa luftkonditioneringen att hålla vårt hem på den svalare sidan. Runt +28. Men, och detta är poängen, det är torrare inomhus än ute. För utomhus bjöds vi på liknande fuktighet som i tropikerna idag.

Vi är i enormt behov av regn. Inne nu på den tredje veckan utan. Jag och grannarna vattnar blommor och blader för hand på kvällarna eller tidiga morgnar. Sprinklersystemet håller gräsmattan någorlunda grön. Förorten har fortfarande inga restriktioner på vatten, men ber oss invånare (runt 67 000 till antalet) att endast vattna under dygnets svalare timmar. Före kl. 12 eller efter kl 17. Helst efter solnedgången kl. 21.

Inomhus tillbringar vi helst de hetaste timmarna. Det är helt enkelt för kvavt ute. Lite som på vintern då naturen bjuder på -30, fast tvärtom.

Kläder då? Vad har man på sig i dylikt väder? Så lite som möjligt! Linne och shorts. T-skjortor blir nästan för varma! Simdräkt skulle väl vara det allra bästa, men att strutta omkring i en sådan i Förorten medan jag vattnar blommot passar sig nog kanske inte riktigt…..

Denna torsdagskväll blev det en aning svalare efter att molnen hopade sig under eftermiddagen och vi bjöds på si så där 10 droppar regn. Mera än så blev det tyvärr inte.

Det ser inte särskilt lovande ut med regn de kommande dagarna heller. Detta väder är inte alls typiskt för juni. För sommaren ja. Senare under sommaren, men inte de första veckorna i juni…..

14 kommentarer

 1. Så där annars är det inte kul att stänga ute ljuset fast jsg förstår det i detta syftet…. det förväntas varmt äben här idag . Jag funderar på att ta ut mina 1.5 h som hag har jobbat över och använda dem i ledigt . Inte alls så dumt en varm fredag , bara för att jag kan 😀

  Gillad av 2 personer

   1. Tack , nej det äe inte dumt alls . Så gör jag 😀Tack . God natt till er. Hoppas ni får ha det svalt nu och får sovd…Natti

    Gillad av 1 person

 2. Vi har också en värmebölja – idag ska det bli 37 grader 😨. Gillar inte!! Tyvärr utan luftkonditionering, sjö i närheten eller ett svalkande hav …håller sig mest inomhus.

  Gillad av 1 person

  1. Ojdå?! Får ni SÅ armt i Tyskland med? Hemska tider! Utan luftkonditionering eller sjö/hav måste det ju verkligen vara en pärs!
   Hur har det gått med livet i övrigt? Restriktioner o dyl? Får ni/har ni möjlighet åka hem till Österbotten i sommar?

   Gilla

   1. Vi har mycket mindre restriktioner nu. Skolorna är öppna som vanligt, om 2 veckor blir det sommarlov! Vi får äta på restaurang ute och inne utan munskydd, allt öppnar igen. På bara några veckor är det som om det inte finns något virus mera!?! Nej, vi åker inte hem till Österbotten i sommar. Mina föräldrar har just fått andra sprutan men är ändå väldigt försiktiga. Vi ses antagligen först mot hösten. Jag får min första spruta först nästa vecka.

    Gillad av 1 person

   2. Bra att du snart står på tur för dos 1 och skönt att det börjar lätta hos er med. 😀
    Ingen hemresa för mig heller. Förhoppningsvis juli 2022. 🤞🏻

    Gilla

 3. Det bästa sättet att hålla värmen borta är att dra ner persienner och annat. Inte så roligt men ibland behövs det. Juni har varit väldigt torr här även om vi inte har haft så höga temperaturer som ni har. I dag är det dock utlovat 30 grader så jag är glad för att vi lade ner en automatisk bevattning i gräsmattan för två år sedan. För vår del blir det stranden i dag. Passande nog finns den fem minuter bort 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag har sett att värmen kommit till Norden med. Här utlovas regn på söndagen. Förhoppningsvis har meteorologerna rätt…! Strand fem minuter bort låter fantastiskt! Trevlig helg!

   Gilla

 4. Bra att vi inte har hög luftfuktighet – jag minns hur det var i Thailand. Badhanddukarna torkade ju aldrig 😀
  Sol och värme ska sommaren bjuda på, men även blåst och ibland någon regnskur – då är allt toppen.
  Känns galet att dra för persiennerna, men det är ett måste även här hos oss nu.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.