Ute på vift i december solen

Publicerad av

Hela tio graders värme har vi njutit av idag! Värmerekord för december!

Efter några dagar inom hemmets fyra väggar igen begav jag ta mig ut en sväng. Inte långt, bara till hobbyaffären tog LexiTeslan mig denna ljuvligt varma eftermiddag.

Eftersom mitt spets projekt med stickorna kräver trevligare garn än det resterna jag jobbade med igår beslöt jag mig för att ta mig en titt på vad som fanns att erbjuda bland garn sortimentet i hobbyaffären.

Jodå. Det fanns en del att välja mellan. Min goda kompis/väninna ( kan man ha kompisar när man närmar sig 50 eller kallas dessa numera väninnor?) föreslog garn som inte är för tunt. Inte för tjockt, gärna endast en färg och en ljus sådan.

Först sökte jag rätt på garnet som jag behövde för Lillasysters jättefilt som jag också jobbar på. Det hittades direkt.

Efter det gick jag omkring och sökte. Ni som känner mig personligen vet att jag älskar blått! Nästan alla nyanser och hade tänkt mig ett blått garn att jobba med. Dock hittade jag inget. Jovisst fanns det blått garn, men alldeles för tunt eller alldeles för tjockt. Inte lagom som min väninna hade föreslagit.

Till slut blev det grått garn. Inte för mörkt, utan en ljusare grå så att mönstret lätt framskrider.

Bäst jag lägger bort datorn och testar detta nya garn nu då….

14 kommentarer

  1. Vi har varit väldigt bortskämda med solsken hittills i december…. och det lär skall fortsätta. 😃☀️
   Jaaa…. det där gråa garnet och spetsen ja…. det kapitlet tar vi en annan gång!
   Trevlig torsdag! Läggdags på onsdagen för oss! 😴🥱

   Gillad av 1 person

   1. Skall se om jag lyckas skicka hem en del strålar åt er! 😉☀️
    Jotack, sömnen var bra mellan onsdagen och torsdagen och nu går vi snart emot en ny natt igen….

    Gilla

   2. God natt och god morgon! För några år sedan köpte jag en ’sollampa ’ åt Dottern. ( vet inte vad de heter på svenska…🤔) och hon trivs väldigt bra med den. Solar varje dag runt 20-30 min och det hjälper hennes humör och välmående avsevärt. Det vore kanske ngt att önska sig i julklapp?
    Obs! De är väldigt starka. Om du är en som reagerar med migrän på starkt ljus, då skall du undvika dessa.

    Gilla

  1. Önskar jag kunde säga att det går mycket bra med spetsen, men jag fick helt enkelt ge upp! Alldeles för svårt för ngn som är så oerhört ohändig som jag. Det var enerverande och frustrerande för jag ville så gärna…. Dock ger jag mig inte, utan tänker försöka igen…. vet inte dock när…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.