Grannen

Publicerad av

Hon ringde i lördags. Hon ville berätta att hennes pappa hade gått bort. Vid 93 års ålder är det helt OK att kasta in handduken, men det är klart att hon var ledsen. Vår f.d granne som vi hade bra kontakt  med då vi bodde på vårt förra ställe.

Dock ringde hon inte en gång på lördagen, hon ringde hela fyra gånger! Varenda  gång lämnade hon ett meddelande eftersom ingen av oss råkade vara hemma och svara då hon ringde och jag ringde henne tillbaka två gånger och lämnade meddelanden på henens mobil.

För några år sedan bad vi henne  sköta om hundarna medan vi var bortresta en vecka. Vi hade haft samma arrangemang förut och hon bodde hemma hos oss under veckan vi var borta. Tog våra hundar  på långa promenader och skötte om dem exemplariskt. Dock hände ngt den senaste gången hon skötte dem…. Inte allting stämde…. Hon hade lagt fel halsband på den lilla hunden, Fiona. Fiona lider nämligen av nickelallergi och ett av halsbanden som vi hade använt på henne innehöll nickel. Det var förstås så vi fick reda på att hon hade allergin. Då vi kom hem från resan var den stackars hunden alldeles röd på halsen och hade stora, röda prickar överallt. Vi avlägsnade halsbandet så fort det gick och endast 12 timmar senare såg halsen mycket bättre ut.

Locket, som jag använder i mikron att täcka tallrikar med mat, hade blivit lämnat på hällan eller på ngt annat ställe där det var hett och hade smultit en del.

Vi hittade också  andra småsaker som inte stämde…

Inte allt stod rätt till med grannen….

Efter den veckan har vi inte anställt henne att sköta om hundarna igen….

Tillbaka till lördagens samtal. Vidare undrade hon också om och när vi skulle flytta in möbler i hennes hem! Hon påstod att jag hade lämnat ett meddelande att maken och jag skulle flytta in möbler i hennes hem nu efter att hennes  pappa hade gått bort ( hon bodde fortfarande hemma med sin pappa nämligen.) och hon ville veta när detta skulle ske!

inte allting står rätt till hos grannen, helt klart och jag måste säga att jag tycker riktigt synd om henne, men vad göra? Hon bor alltså fortfarande hemma i sitt föräldrarhem där hon växte upp. Hennes mamma gick bort för ett antal år sedan, då vi ännu bodde grannar och nu har hennes pappa gått bort. Hon är pensionär själv, och runt 65 år gammal, men lider helt klart av ngt. Om det då är demens, eller vad det nu kan vara. hur hjälpa? Eller skall vi hjälpa? Hon har en syster med familj här i Tvillingstäderna, men jag vet inte ens om kvinnorna står varandra nära….

Ni märker helt klart att hon funnits i mina tankar ända sedan i lördags. Likadant i Makens. Kan vi hjälpa henne? Hur?

Förslag emottages gärna….

4 kommentarer

  1. Ojdå… det låter som en lite knepig sits…. jag skulle inte heller ta henne som vakt längre… säkert en snäll tant men verkar ju faktiskt ha lite minnes problem. Kanske hon borde få lite hemhjälp om sånt fungerar där ? Eller eventuellt nåt boende….

    Gillad av 1 person

    1. Jodå, en riktigt trevlig dam, men som sagt lider nog av ngn form av minnesproblem och behöver få ngn slags hjälp. Men vem som skall fixa hemhjälp o.dyl…. ja, det är frågan! 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.