Cirkusen kommer till stan-med Trumpen i spetsen

Publicerad av

Inkommande torsdag är han på väg hit då. Trumpen med hela sitt ekipage med Secret service agenter  och nu börjar det oroas runtomkring Tvillingstäderna. Trumpen kommer hit och skall hålla valkampanj. Försöka få den historiskt demokratiska delstaten att svänga på tycket och rösta republikanskt i nästa presidentval, som inte är förrän om ganska exakt ett år!

Om det nu blir till ngt efter dagens rabalder förstås- Trumpen  och hans entourage har nämligen reserverat den jättelika arenan Target Center alldeles mitt i Minneapolis. Att reserva stora arenor kostar, även för presidenter som tror att de står ovanför alla slags lagar och förordnignar. Så, nu har presidenten och hans valkampanj fått en räkning  på 540 000 USD och denna vill Trumopen inte betala! Sin vanliga trogna har han tagit till Twitter och kallat Minneapolis borgmästare Jacob Fry för ngt dumt, varpå denna skrev tillbaka till landets president:

– Welcome to Minneapolis! Where we pay our fees!

Inga fula namn, inga vulgära påhitt, men ändå ett litet slag under bältet. Precis som Michelle Obama skriver i sin bok Becoming:

We chose to take the high road. 

Men, men…. landets nuvarande president är inte känd för ngn   ‘High road’ precis, utan säger, tycker och tänker högt och spyr ut vilken galla som helst närhelst det passar honom. Utan att sedan ens bry sig om hur han framstår för sina väljare, befolkning och resten av världen.

Nu hotar han stämma hela Target Center arenan eftersom han måste betala avgifter han med, så  vem vet, mitt i allt kanske han och hans gäng inte ens kommer.

Inkommande torsdag har Lillasyster lektion vid musikinstitutet i Minneapolis som vanligt, men det låter lite som om denna lektion kanske blir inhiberad. Trumpen skall tydligen tala (skrika) från podiet kl.19, men en timme före det ordnas en demonstration utanför Target Center och det väntas massor med folk. Både för och emot Trumpen. Verkligen ingen bra kväll att behöva vistas i Minneapolis. Då jag körde hem från jobbet idag på eftermiddagen vädjades det på radion att folk uppför sig och inte tar med plakat uppsatta på pinnar eller ngt slags handtag överhuvudtaget, eftersom dessa kan användas som vapen, eller att man tar med sig ngt annat  som lätt  skulle kunna användas som ett vapen.

Fast, som sagt, på de två dagar som fortfarande  återstår innan vi får det ärade besöket kan en hel del hända. Den som lever får väl se…..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.