Stora förändringar

Publicerad av

I skrivande stund har vi  hela tre lastbilar parkerade framför vårt hem. Karlarna som snyggar till med nya buskar, träd, ny veranda m.m jobbar för fullt och vi har ett helt gäng här idag. Målet är att vara klara inkommande fredag och det har lovats regn imorgon, med  den påföljden att det jobbas för fullt idag.

Att det är otroligt hett ute, verkar inte bekomma dessa karlar som gräver och forslar sten i skottkärror m.m. Dock klär de sig mycket smart med långärmade, ljusa kläder och jeans och bredbrättade hattar för att skydda sig mot solen. Man borde ju verkligen göra detsamma, istället för att låta solens strålar nå en. Alla har vi hört hur skadliga de är…

Gången fram till vårt hem är borta och förberedelser har gjorts för en ny sådan. Bredare och med finare material än bara betong.

Blomrabatten framför huset är borta, så när som på en buske, som mådde så bra, så vi beslöt att spara den.

Blommorna i krukan, som normalt står på trappan och pryder den, har flyttats runt till flera olika platser de senaste två veckorna. Tror jag skall flytta den till andra sidan av uppfarten efter att karlarna jobbat färdigt här för dagen.

Trädet på baksidan av vårt hem, som just och just klarade sig har tagits bort och istället skall en björk planteras hit! Jag blev så glad när jag fick veta att björken var ett av valen. Vi har ju en stor damm på bakgården som delägs av alla grannarna, jorden är lerig och det är inte många träd som trivs i sådana våta förhållanden. Denna björk, som på engelska heter River birch tycker om väta. Vet inte om dessa finns hemma. De har lite brunare bark och en björk har ofta flera än en stam. Det fanns en lind i dett hål tidigare idag, men den mådde inte bra och jag gissar att en björk kommer att bli ett lämpligare val.

Åtminstone mår blommorna bra som planterades förra sommaren och blommar så fint just nu. Dessa heter Black eyed Susan på svenska. Vet inte om de finns hemma i Norden.

Arbetet fortskrider med rasande fart denna måndag. Efter att alla som jobbar har åkt hem, skall jag gå ut och ta färska fotografier. Det blir roligt att ha sedan när allt är klart för tillbakablickar.

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.