Flera vinteraktiviteter

Publicerad av

image

Igår, på annandagen (  som  då icke firas här) efter att flickorna var klara i pulkbacken gick de över till lekparken istället. När man, som kusinen, aldrig har klättrat omkring på klätterställningar gjorda av metall på vintern förut, märkte hon fort hur enormt hala de kan vara i kylan. Hon höll duktigt i, men eftersom det var rätt kyligt ändå, behöll hon vantarna på sig. Klokt beslut.

Idag, efter att lunchen var överstånden bad de gästande barnen att få åka till skridskobanan  och prova på skridskoåkning innan de åker hem till varmare väder imorgon, tisdag.

Sagt och gjort. Disken var överstånden, köket uppstådat och tvätten igång. Dags att lägga på sig de byltande lagren igen och köra iväg. Sonen, som faktiskt hade stött till ett revben i pulkbacken igår, ville inte åka med, utan stannade hemma och vilade.

Vinden var kall, otroligt kall, men detta hindrade inte dessa tuffa barn. På med skridskorna, som vi hyrde åt gästerna och sedan ut på isen. Det var fullt med folk, trots den bitande kylan och trots mörkret som trängde på.

Efter mörkrets inbrott lades belysningen på, musiken strömmade ut ur högtalarna och stämningen var på topp. Flickan, 9 år gammal som gästar oss hade aldrig stått på skridskor förut. Hon klängde  sig fast i relingen i början av besöket, höll min hand i mitten av besöket och i slutet åkte hon alldeles själv! Hon var imponerande duktig, det måste man bara konstatera.

Det blev fort kallt och efter en paus med varm choklad medan ismaskinen jobbade, var det dags  att åka hem till pizzakvällen och för att fira Svägerskan, som hade födelsedag idag! Grattis till henne! 😉

Kusinen med Lillasyster
Kusinen med Lillasyster
Storabror åker riktigt duktig han också.
Storabror åkte  riktigt duktig han också.

4 kommentarer

 1. Så kul de måste haft hos er om de inte har snö och is hos sig. Och skridskor är så himla roligt att åka, även om jag faller i backen 80% av tiden jag åker … de få gångerna. 😂

  Gilla

  1. Jag tror att kusinerna trivdes, även om det kändes en aning kallt för dem, fast det egentligen inte alls var riktigt kallt när de var här. jag tycker verkligen om att åka skridskor och köpte ett par åt mig för några år sedan. De har blivit rätt fllitigt använda!

   Gilla

 2. Så härligt ni ser ut att ha det. Här är det ingen snö så man kan varken skida eller skrinna ännu. Men ikväll tänker vi bege oss och bowla, det är nåt som hela familjen gillar. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.