Drömresan

Publicerad av

Maken hämtade Dottern i torsdags  efter skolan eftersom hon med flit hade missat skolbussen och gått till ett informationsmöte om en resa, en riktig drömresa som hon vill åka på. Den här terminen har hon nämligen en kurs i Europeisk historia och tycker den är helt fantastiskt intressant. De har marscherat sig igenom en hel massa århundraden redan fast höstterminen började för endast tre veckor sedan och läxorna är många och långa. Ett stort projekt skall vara färdigt om en och en halv vecka och idag hade hon ett omfattande prov. Ändå älskar hon ämnet, mycket tack vare den fascinerande och intressanta  läraren.

Och nästa sommar så skall han och två andra lärare i historia ta med 20 stycken gymnasielever på en charterresa genom Europa! Resan anordnas varje sommar av dessa lärare, är nio dagar lång och kommer att täcka London, Paris, München, Dachau m.m. Och Dottern vill  åka med! Och vi vill naturligtvis låta henne åka på denna helt fantastiska resa som kommer att var så givande, intressant och utvidga  hennes vyer änu mera.

I somras spenderade hon en vecka i Mexiko på ungdomsresa med andra ungdomar från vår kyrka. Det målades, spikades, barn sköttes om  m.m, m.m. Resan  nästa sommar skulle vara helt annorlunda förstås, men likväl lika utbildande.

Dottern kom hem från ovan nämnda möte med glittrande ögon och gav mig informationspappret. Jag ögnade igenom det snabbt och lustigt och gav mitt tillstånd på direkten.

– Va? Jag får åka? Så där bara?

– Ja, det får du. Vi måste ju kolla kosntaderna också förstås, men en sådan här chans fås oftast bara  en gång i livet. Det är klart att du skall åka.

Varpå en bamsekram utdelades av sagda Dotter och hon sprang med lätta steg uppför trappan till sitt rum för att meddela alla sina kompisar via Instagram och Snapchat, att visst får hon åka.

Kostnaderna visade dig vara just under 4000 USD, en nätt liten summa. Dock innehåller denna summa   flygresan, alla övernattningar på hotell, alla morgonmål och middagar och vissa inträden till museer o.dyl. Så, javisst är det en hel del, men vi får ju en del för pengarna också. Och som sagt, hur ofta får hon en sådan här chans igen…?!

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.