Mössdagar…

Publicerad av

… och då menar jag inte de där små gnagarna med lång svansar som springer omkring runt husknutarna vid stugan, utan jag pratar om plagget som man bär på huvudet. Sedan i måndags har det blivit två mössor stickade. Jag lärde mig sticka mössor i oktober 2021 och sockor i oktober 2022. Undras just vad oktober 2023 kommer att bjuda på…?

Dock var det ett bra tag sedan jag stickade ngn mössa, så det var riktigt roligt att hastigt och lustigt ge sig på detta uppdrag igen. Dessa mössor är enkla. Jag borde ta tag i mönster för mössor också. Inte dessa enkla i samma färg och mer eller mindre utan mönster. Nåja, kul att sticka var de i alla fall och för ovanlighetens skull står jag helt utan projekt! Känns lite märkligt, verkligen…. Dock har jag en hel massa sockgarn, så månne jag inte tar itu med ett till par sockor….

Mössa nummer ett.

Och mössa nummer två….

Denna blev mera som en luva…. Och Lillasyster tyckte denna var toppen och adopterade den direkt. Kul! Den var i all fal inte tänkt till ngn. Roligt om hon vill ha den tänker jag.

6 kommentarer

 1. På Ravelry finns en massa mönster på mössor, även gratismönster. Själv skall jag ge mig i kast med Helix hat av Tollow. Lycka till i ditt sökande.

  Gillad av 1 person

  1. Ravelry är verkligen en bra källa till alla möjliga och omöjliga mönster! 😊
   Annars är Arne och Carlos från Norge väldigt i ropet ang deras mönster här just nu.
   Lycka till med Helix mössan. Har du bekantat dig med Karusell sockan? Märkligt mönster, men det fungerar! ( finns också på Ravelry)

   Gilla

   1. Nämen så roligt! Jag borde testa mönstret jag med. En god väninna har nu stickat 2 par och är lika förvånad varje gång att det lustiga mönstret fungerar så bra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.