Boosted!

Publicerad av

Ja, där satt den! Egentligen den andra dosen för mig eftersom jag fick J&J vaccinet i våras och inte den tredje. Nu är Moderna ombord och förhoppningsvis skyddar den mot alla dessa varianter som fortsätter att visa sitt fula tryne. Idag hittades Omikron i Kalifornien och det är väl inte många dagar innan den hittas i vår stat. Bara att gilla läget och fortsätta vaccinera sig när det så rekommenderas. Flera mutationer kommer så småningom och Corona/Covid är här för att stanna. Gissar att vi småningom kommer att få Covid vaccin varenda höst, precis som vi får influensa vaccin faktiskt.

Nu är det bara att vänta och se om jag reagerar på Moderna. I våras fick jag en riktigt ordentlig reaktion med frossa, feber och muskelvärk. Hittills, vid 22.30 tiden är jag lite öm i armen och väldigt trött. Dock är det ju faktiskt dags att krypa till kojs, så det är en aning svårt att veta om tröttheten beror på vaccinet eller om jag bara är trött för att den är den tiden på dygnet. Återstår att se….

Förutom min booster blev det också blodprov vid labbet idag. Som vanligt var det svårt att få ngt blod ur mig, men till slut lyckades det. Efter varsitt stick i vardera handen och en värmepåse. Inget blod kom ur högra handen. En liten blodådra hittades, nålen stacks in, men inget blod kom. Bara att testa vänstra handen då. Först lades värmepåse på i några minuter och efter den syntes en pytteliten ådra som den skickliga sjukskötaren lyckades få blod ur.

Bra med koll och alla värden som kollades var normala. Bra så!

13 kommentarer

 1. Så skönt att ha fått nummer tre. Själv misstänker jag att vi får vänta en bit in på det nya året.
  Det är inte roligt när man är svårstucken. För min del lyckades det vid tredje försöket i fredags… Alla proverna var i alla fall bra vilket alltid är skönt att veta.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har så många vaccinmotståndare att vi har massor med fall och sjukhusen är ( helt onödigt!) överfulla. Den tredje dosen möjliggjordes för alla för att förhoppningsvis lugna ner smittan en aning.

   Gilla

  1. När man inte har passande blodådror i armbågarna som inte kommer tillräckligt nära ytan, blir det stick i handen jo. Med liten nål. Inte vidare trevligt. Händer mig oftast när blod skall tas.

   Gilla

   1. Här väntar vi på dos tre, lär väl ta till årsskiftet men det närmar sig!
    De brukar ha svårt att få blod från mig också, inte alls roligt.
    Men att ta från handen har jag inte varit med om.

    Gillad av 1 person

 2. Intressant att läsa om ditt lab-besök! Blodprovstagning är en del av min vardag ( i Finland är det oftast lab skötare som tar blodprov). Alltid nu som då kommer det ngn” svår” patient( alltså en med dåliga vener). En utmaning också för en erfaren labsköt. Då hamnar man ofta att ta från en ven ovanpå handen. Och då med det som vi kallar ” öppen nål”, alltså inte vakuum. Man önskar att det inte ska bli en alltför otrevlig upplevelse för patienten !Men du verkar ta det med gott mod ! En glad adventstid önskar jag dej !

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar!
   Den var intressant att läsa! Jag har läsare som blivit ytterst förvånade över att det togs blodprov från handen min- vilket för mig är det normala.
   Tydligen görs detta hemma i Finland också. 😀

   Trevlig advent till dig med!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.