Skurat så det glänser ( och ryggen är trött)

Publicerad av
Den 10.11, 2020 låg vårt hem i spillror när det nya golvet installerades

Det var alltså precis ett år sedan som vårt nya golv installerades och det verkade vara en hel evighet innan det behövde skuras med den speciella oljan. Flaskan skänktes åt mig på köpet så att säga med den påminnelsen om att att detta medel skulle skuras in och över golvet om ett år för att bevara golvet i bästa skick. En gång i året, vilket i vårt fall nu då blir november, skall detta medel gnidas in i bräderna.

Nu visste jag inte att jag var precis så på dagen som jag var idag, förrän jag kollade mina arkiverade bilder här på bloggen. Lite lustigt är det ju nog att jag var så exakt.

Eftersom det fantastiska vädret från igår nu har fått ge vika för mera typiskt höstväder, passade dagen enormt bra för dammsugning och sedan golvtorkning.

Det tog några timmar men nu är det mesta gjort. Både på övre våningen och på huvudvåningen. Åtminstone de ytor vi går på och använder mest. Ännu har jag vardagsrummet och matsalen kvar, men där behöver det flyttas möbler och matbord, så det får vänta till en dag Maken finns till hands.

Skurmedlet/oljan kan jag inte vara annat än nöjd med. Golvet blev riktigt fint igen och alla fläckar och märken är nu borta. Nu är det ett år igen då innan detta special medel åter skall gnindas/skuras in i bräderna. Gissar detta året kommer att gå lika fort det med!

Det ena av de två danska skurmedel som vi gavs då golvet installerades. Detta vita är alltså det jag jobbat med idag och som skall skydda golvet ett år framåt igen. Det andra är det vanliga skurmedlet som jag använder vid normal skurning.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.