Oktoberkväll

Publicerad av
Utsikten västerut hemma hos oss ikväll

Efter en fantastiskt skön och lat lördag går vi mot Halloween imorgon. De senaste två dagarna har det varit underbart varmt. Inte hett, inte fuktigt i luften , runt 13 grader och varmt i solen. En hel del stickning har gjorts på utisdan denna lördag kan jag lova.

Helt enligt traditionen bjuder Hallloween imorgon söndag på mycket kyligare väder än vad vi har haft. Naturligtvis då barnen skall springa runt utomhus i gårdarna och tigga godis imorgon kväll, då slår kylan till. Samtidigt är det ju faktiskt slutet på oktober och på måndagen skriver vi november. Vi går från dagens tretton grader till möjligen snöflingor senare i veckan. Typiskt Mellanvästern-tvära kast.

Svartbjörken på vår bakgård

Svartbjörken på vår bakgård börjar nu visa sig mera höstaktig med gulnande löv. Det tog sin lilla tid i år, men i överlag har vi ju haft en väldigt varmt höst också.

Hoppas nu att ni får en riktigt trevlig Halloween där hemma. Har förstått att firandet har adopterats dit hem. Kanske mera i Sverige än i Finland? Nåja, USA adopterade ju traditionen från Storbritannien, så det är väl inte mera än rätt att ni där hemma får lite Halloween också.

Trick or treat? Smell my feet, give me something good to eat! If you don’t, then I’ll swear, I’ll pull down your underwear!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.