Ett färdigt och två påbörjade projekt

Publicerad av

Stickglädjen och ivern bara fortsätter och detta sysslar jag med för närvarande. inte bara en filt i gammaldags rosa, utan också min andra mössa någonsin. Den första som ni också ser på bilden blev klar i lördags och det var ju så himla lätt ju! Så fort jag fick ribborna att stämma, så gick resten sgs av bara farten.

En aning fundersam var jag över hur jag skulle avsluta mössan och binda ihop den, men tack och lov finns ju YouTube och jag hittade en dam som visade på ett enkelt sätt hur jag skulle ta av på maskorna och sedan sy ihop hela mössan. I lördags på hotellet i Madison blev min första mössa klar och jag började nästan genast på nästa eftersom jag hade garn kvar. Jag trodde att jag hade tillräckligt av det mörkare garnet, men tyvärr hamnade jag att skarva i med mera restgarn av lite annan grå färg. Detta garn är också mycket tunnare. Det skall bli intressant att se slutresultatet på denna mössa. Jag valde också att fortsätta med ribborna hela vägen upp igenom mössan. Bra övning minsann. Inte alls svårt, men räknandet måste ju förstås stämma.

Den rosa filten då? Jo, eftersom jag stickat så väldigt mycket spets, tänkte jag ta en paus från spetsen och sjalar ett tag. Stickorna flyger fram när det kommer till filten och efter all spets är det nästan löjligt enkelt att sticka filten. Nu är den ju då påbörjad och naturligtvis skall jag genomföra detta projekt. Gissar den hamnar i ngn loppislåda sedan när den är klar. Vi får väl se….. Bäst jag sätter bort skärmen och fortsätter med stickandet. Så lite tid, så många maskor…..

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.