Behövde tomat till kvällens middag…

Publicerad av
Kvällens skörd! En bamsing till tomat!

…Så jag gick ut till trädgårdslandet för att ta mig en titt och se vad jag hittade! Rund, jättelik och alldeles klar att skära upp för onsdagens enkla middag, Tacos! Väldigt lyxigt eftersom jag inte kände för att åka till butiken och inhandla tomater efter städning den större delen av dagen.

Tomaten smakade utsökt uppskuren på våra tacos. Till efterrätt skar Dottern upp en vattenmelon. Inget märkvärdigt med detta naturligtvis. Vattenmelonerna har nu mognat i ngn månad, även här i norr och de är gigantiska och utsökta.

Gul vattenmelon

Ikväll var första gången som jag ätit gul vattenmelon. Jag kan meddela att om ngn hade satt ögonbindel på mig hade jag knappast vetat att denna var gul och inte den traditionella vattenmelonen som är grön och röd. Den gula varianten smakar alltså väldigt likt den traditionella.

Riktigt god var den och åter han familjen fått prova på lite nytt i och med Dotterns intresse för växter, blommor och blader.

11 kommentarer

 1. Gul vattenmelon visste jag inte ens att fanns. Häftigt! Ni kommer säkert att få testa på en massa goda saker framöver då ni har en dotter med detta intresse. Jag tog in vår enda tomatplanta och skall se om de två sista tomaterna mognar här inne. Spännande.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag visste inte heller att gul vattenmelon fanns! Eller att morötter egentligen är alla möjliga slags färger, men orange är färgen som säljs, så nu äter vi bara orangea morötter! Allt möjligt lär man sig med denna studerande dotter…
   Hoppas din tomater mognar inomhus. Har sett att ni har det kyligt. Här var det ngt svalare idag, onsdag, +28. Jag byter gärna med er!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.