January thaw

Publicerad av

Så kom det äntligen! Tövädret! Visst hade det lovats 4 grader på värmen idag, men jag måste nog säga att jag var bra skeptisk efter den kalla månad som vi genomlidit så här långt med en dagstemperatur på -24 som kallast.

Och visst var det skönt när det droppade från tak och stuprännor idag på eftermiddagen. Visserligen har vi inte ett så väldigt tjockt snötäcke, men visst finns det att ta av och smälta får det nog göra för min del. Åtminstone på vägarna som varit rätt hala sedan den senaste snöstormen som vi hade i fredags.

Eftersom jag annullerade hårklippningen som jag hade i fredags, pga snöstormen, åkte jag istället  dit idag efter jobbet. Normalt efter jobbet åker jag direkt hem. En full dag med småttingar är rolig, men tar också på krafterna. Det är inte mycket sittande under dagen, men konstigt vore det ju om tre och fyraåringar satt stilla!

Att däremot sätta sig i frisörskans stol och låta hennes vana händer klippa några cm av min långa man var otroligt skönt och avslappnade och jag sade åt henne att jag troligtvis kommer att besöka henne mitt i veckan någon annan gång om jag får schemat att passa ihop. Och nu är jag snygg i håret igen plus att de där nötta, utslitna topparna är bortklippta och håret ser allmänt ser friskare ut.

Tankarna på att klippa håret  kort har börjat krypa fram igen, men jag vet inte riktigt om jag vill heller…. Det finns ju alltid det där gamla tankesättet att kvinnor på 40 och över inte skall ha långt hår, men jag vet nog inte…. Min man är så tjock, så om det skall klippas kort, behöver jag besöka frisörskan ännu oftare än vad jag gör nu…

Jag bokade min nästa klippning till i början av mars idag, så jag har tid att tänka på saken.

Vad tycker ni? Långt eller kort på kvinnor som är 40 och över eller spelar det ngn roll?

4 kommentarer

  1. Alltid skönt att komma sig till frissan, ofta så kommer jag mig iväg i sista stund då mitt hår ser alldeles vildvuxet ut…😬 Absolut ingen skillnad om man har kort eller långt hår, bara man trivs själv. 😊

    Gillad av 1 person

  2. Ganska häftiga temperaturskillnader hos er verkar det som.
    Jag tycker man ska ha långt hår, eller halvlångt om man vill – och även kort om man vill.
    Dvs det du trivs med bäst, utan att tänka på ålder eller vad andra anser 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.