Nog är det skönt ändå…

Publicerad av

… att komma tillbaka in i rutinerna. Precis som: borta bra, men hemma bäst stämmer, är det också helt skönt och lyxigt att ha jullov och sedan efter en och halv vecka ledigt (som innehållit resa till Arizona och kusinbesök från Louisiana bl.a) är det bara bra att återgå till de normala rutinerna.

Lillasyster var trött då jag hämtade henne från skolan i eftermiddags, intet tal om annat. Vi åkte till ett närliggande café och där läxor gjordes  och ett litet mellanmål intogs. Maken är den som helt plötsligt är favoriten då det kommer till att köra och sitta med under lektionerna i harpa ( vi föräldrarna sitter med och gör anteckningar. Detta är en del av att lära sig spela ett instrument enligt suzukimetoden.) och därför försöker han vara den som oftast tar henne. Hela denna vecka jobbar han vid en ny klinik som är belägen i en Förort lite längre bort. På förhand hade vi bestämt var vi skulle träffas efter att jag hade hämtat Lillasyster från skolan och det visade sig att det hela var bra planering.

I och med att jag hämtade Lillasyster från skolan kl.16 och lektionen i harpa skulle gå av stapeln två timmar senare, hade hon tillräckligt med tid att få läxorna i matematik klara    Maken berättade senare efter hemkomst att hon även tagit en snabb tupplur i bilen medan han körde in till Minneapolis i rusningen  och det var ju verkligen skönt.

Nu är det kväller och den första skoldagen och dagen efter jullovet för de två yngre syskonen är till ända. Imorgon är det fredag redan och en helg kommer emot. Denna helg är rätt lös och ledig för ovannämnda Lillasyster, men Sonen har dramaklubb och teater hela lördagen. Det där tekniska snillet i familjen igen, ni vet. Fast han vill ju själv vara med och så länge han har orken, lusten och viljan, skall han absolut vara med tycker vi föräldrar!

2 kommentarer

 1. Efter den 6 januari har vi åter så kallade normala veckor här hemma.
  Det är skönt att få vila upp sig, ha ledigt några dagar.
  Affärerna är ju också öppna nästan alla dagar så man behöver inte hålla reda på det.
  Men man blir ändå yr i huvet av alla helger 😀

  Gilla

  1. Mycket färre helger här eftersom kyrka och stat är separerade, Och affärerna har öppet sgs hela tiden. Även på nyårsdagen, julaftonen och vissa även på juldagen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.