Easy, peasy lemon squeezy

Publicerad av

Idag kom det mera detaljer  angående min intervju och det visar sig att jag får en hel månad på mig att studera. Inte förrän i början av november  skall jag till kontoret i Minneapolis, inte St.Paul den här gången tydligen.

Eftersom jag nu vet när intervjun blir, behöver jag  studera på allvar och på nätet hittade jag övningsprov ikväll och tog hela fem stycken i rad. Ibland måste jag gissa  mig till svaren på de olika frågorna eftersom jag inte ens läst igenom hela häftet ännu, men det visade sig att det fanns mycket som jag redan kan bara pga att jag bott i detta jättelandet så länge.

Det visade sig också att eftersom  jag har bott här så länge behöver jag inte bevisa att jag kan språket och om jag vill får jag anhålla  om att ta provet/bli intervjuad på mitt modersmål. Månne de har intervjuare som pratar svenska…?! Knappast!

Nä, jag håller nog mig till engelskan. Det blir nog lättare så på alla sätt och vis!

Övningsproven gick bra! Det sämsta resultatet jag fick var 18/20 möjliga, Intre alls så pjåkigt och riktigt bra för självförtroendet! Nu gäller det bara att plugga lite varje kväll och inte ligga efter med läsandet.

En del originalpapper  måste vi också skaffa innan det blir dags. Fast vi redan har skickat in kopior av vår äktenskapslicens m.m, vill de nu ha det riktiga pappret. Bara att beställa det då…. Och så klädseln. Om jag nu skall på intervju för att bli medborgare borde jag ju nog åtminstone vara hel och ren och gärna lite snyggt klädd också. Skall ta en funderare på den saken….

 

2 kommentarer

    1. Nej inga sådana krav på infödda amerikaner, dock borde det vara. Alla, vare sig man bor här eller i ngt annat land borde ha baskunskaper i hur deras hemland är uppbyggt tycker jag.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.