Understöder lokalt

Publicerad av

I våras kom en gästföreläsare till Dotterns skola. Han representerade ett antal bondgårdar, väster  om Tvillingstäderna som har gått tillsammans och bildat en s.k CSA.  CSA står för: Community Supported Agriculture  och det i sin tur betyder att de produkter som bönderna producerar säljs direkt till konsumenterna, utan mellanhänder.

Ingen direkt reklam gjordes i och med att föreläsningen skedde på skoltid och de elever som var intresserade lyssnade. Detta var inte ngt som var obligatoriskt.

Dottern blev dock eld och lågor och ville veta mera. Efter föreläsningen gick hon och pratade med mannen, som berättade om nätsidan med mera information  och eventuellt beställa  produkter direkt från bönderna.

Hon berättade med iver under kvällsmaten om detta och Maken och hon sökte upp inoformationen. Det visade sig att runt trettio bondgårdar just väster om Tvillingstäderna säljer kött, bröd,ägg och vissa frukter direkt till konsumenterna runt omkring. En gång i månaden får man en leverans med allt möjligt. Lite går det att specificera vad man vill ha, men inte alltid.

På bilden ovan ser ni leveransen för augusti som kom igår. På bilden syns inte de tre äggkartongerna som också kom. Denna månad handlade det mest om olika grisprodukter. Om fyra veckor får vi en till leverans och då har vi troligtvis ätit upp köttet som vi köpte den här månaden.

Det känns bra att stöda dessa lokala bönder. Jag har försökt jämföra priserna med de priser som finns i affärerna, men det är rätt svårt i och med att produkterna varierar varje månad. Kvaliten på köttet tycker vi är väldigt mycket bättre också.

Vi behövde inte skriva under ngt kontrakt för att gå med i detta, så om vi tycker vi inte vill fortsätta köpa de lokalt producerade produkterna, kan vi bara säga tack och farväl och återgå till det mera traditionella köpandet av kött….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.