TisdagsMaten….

Publicerad av
Nygammalt recept

…. blev inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Testade ett recept som jag använde för si så där 10 år sedan. Kokt penne, soltorkade tomater i olja, svarta oliver, persilja och Dansk inspirerad Havarti ost skuren i kuber.

I dressingen ingår balsamvinäger, farinsocker, salt och oljan från de ovannämnda tomaterna.

Salladen var visserligen god, men den var lite väl mycket om man så säger. Maken tyckte det var jättegott och åt flera bitar ugnsfärsk batong (som jag köpte färdig att bara grädda här hemma) med sina tre portioner. Resten av familjen var inte överförtjust, men man måste ju prova förstås.

Rabarber- och jordgubbskrisp

Åtminstone hade vi senare på kvällen god efterrätt eftersom rabarbern ute i trädgårdslandet växer, frodas och mår finfint. Lika bra att skörda och koka på då! Säsongen är ju ändå så kort, slut redan i början på juli. Det blir för hett och rabarbern svarar med att bli skarp och inte alls god.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.