Att köra ikapp!

Publicerad av
Sonen och Dottern i bilen framför oss

Man skall ju nog egentligen inte tävla och köra ikapp på motorvägen, men då pappan i huset kör en bil och Sonen den andra, är det svårt att låta bli. I alla fall för Sonen och lite för far i huset också, kan jag skvallra om!

Eftersom jag åkte med ungdomarna i förväg till sommarstugan i torsdags och Maken kom efter på fredagskvällen efter avslutad jobbvecka, så blev det ju att vi behövde köra två bilar hem till Förorten idag också.

Sonen ville köra, han älskar att köra. Medan körning för mig är ett nödvändigt ont i detta bilburna land, är körning ngt fantastiskt roligt för Sonen! Storasyster beslöt sig för att hålla honom sällskap på passagerarsätet.

Maken, Lillasyster och jag följde efter i den andra bilen. Jag tog den första etappen. Sommarstugan ligger runt 230 km nordöster om Tvillingstäderna, så det blir en bit att köra. Det visade sig att ungdomarna behövde tanka ändå, så när vi var just över halvvägs kändes det bra att stanna vid en bensinstation nästan vid Wisconsins gräns till Minnesota. Fast vi inte hade kört så väldigt länge ändå, var det skönt att stiga ur bilen, sträcka på benen och så fick ungdomarna bilen tankade.

Efter denna anhalt bytte Maken och jag platser och han körde den andra och sista etappen. Sonen, han som älskar att köra, fortsatte att köra istället för att byta plats med sin storasyster. Hon fick fortsätta agera sällskap.

Då vi närmade oss Tvillingstäderna och motorvägen blev bredare med två filer istället för en, passerade Maken Sonen. Naturligtvis nappade Sonen på och körde om sin far bara några minuter senare och så höll det då på nästan ända tills vi var hemma igen.

Maken hade en härlig småpojksmin fastklistrad på ansiktet! Jag tror nog han hade lika skoj som Sonen och även om det var tävling på gång blev det aldrig vilt och farligt, utan båda chaufförerna höll sig till den bestämda hastigheten (90 km/h ) och körde alltid om varandra i olika filer och aldrig när det var mycket annan trafik.

Hem till Förorten kom vi ju och jag behöver väl knappast nämna att Sonen kom först…? Och, jo, detta var han förstås väldigt nöjd över!

‘No fair!, ropade Sonen då Maken passerade honom. ( Dottern fotograferade.)

10 kommentarer

 1. Det finns tillfällen då männen som barn på nytt.. 🤔😬 Ni har så många bra vägar hos er så där finns det gott om utrymme för alla, fastän man kör om. Känns lite annorlunda här.. Å jag känner likadant, jag kör nog men inte för att det är roligt. 😊

  Gillad av 1 person

 2. Å jag älskar att köra bil! Kör hela hela vägen själv (ca 400 km) till till familjen neröver (är Maken med kör han hela vägen eftersom han blir bilsjuk annars) och håller mig helst till vägarna som man får köra 120 på bara för att det är kul 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag borde anställa dig som min privatchaufför! Synd bara att vi är hemma så mycket just nu, för det skulle ju inte bli så mycket körande…annat än till sommarstugan då….! fast då du inte körde mig runt, kunde du lära mig sticka så där riktigt fint som du gör och Dottern skulle nog gärna ta del av din otroligt kreativa sida. Vad säger du…?! 🤔😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.