Simsalabim!

Publicerad av

Så låg den där i kundvagnen! Den allra nyaste och hetaste utgåvan av favoritförfattaren! Boken kom ut tidigare i sommar och det har kliat i fringrarna sedan dess. Enkel och njutningsbar strandläsning. Vill normalt inte ha ngt på djupet under somrarna, allra minst denna sommar med bl.a virus och raissitiskt polisvåld i Minneapolis m.m Många av mina bekanta läser stora, tjocka luntor om de olika rasernas historia i landet. Slaveriet och specifikt det amerikansk-afrikanska folket och kulturerna har utvecklats sedan dess och vad man som vit i USA behöver förstå i dessa sammanhang. Jo, absolut viktigt och absolut intressant, men i sommar har jag ingen lust….

Istället får det bli lättläst och somrigt och idag när jag befann mig i affären för att köpa ngt så enkelt som hundmat så råkade jag liksom gå förbi böckerna och MÅSTE ju helt enkelt ta mig en titt på sommarutbudet. Det var ju på vägen till hundmaten i alla fall….!

Nu måste jag bara läsa färdigt den roman jag håller på med. En översättning från engelska: Lucy Dillons, Och så levde de lyckliga.

Jag fick den som gåva för ett par år sedan. Av bokmärket att döma kom den med till Hawaii den första gången vi åkte på semester, för snart fem år sedan. Dock tyckte jag då att boken var tråkig och orkade inte igenom den. Lade den åt sidan på hyllan efter semesterns slut och hittade den för några veckor sedan igen. Av ngn anledning är den inte als tråkig denna gång ocH det är längesedan jag läst en bok på svenska!

Annars fortsätter vädret med konstant sol, men det är i alla fal lite svalare och inte alls lika fuktigt! Visserligen blir 28 plusgrader hett oavsett, men med en fuktighet på 48% istället för 80% gör det enorm skillnad!

Gassande eftermiddagssol

Även med sådan värme håller jag mig helst ur köket så mycket som möjligt och anlitar grillen utanför. Ikväll bjöds familjen på kyckling och jag måste säga att jag var nöjd med hur saftig och god den blev. Det är så mycket lättare att grilla kyckling med skinn och ben istället för kycklingbröst. De blir fort så väldigt torra. Däremot går det ju inte att grilla kyckling ‘medium rare’ heller, utan den måste vara klar. Detta i sin tur kan göra det svårt att att få kycklingbröst riktigt goda.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.