Golvtankar…

Publicerad av

Det är redan snart nio år sedan vi flyttade in i vårt nya hem. Vilket i sin tur betyder att vårt nya hem inte är så nytt längre och vi har bott på detta ställe i denna Förort lika länge som vi bodde på det förra stället i den förra Förorten! hemsks saker  hur fort tiden går!

Med två hundar i familjen  och tre barn i huset ( som nu då inte är riktgt så mycket barn längre, men de var då vi flyttade in förstås. Lillasyster var till ex. Endast 3 år. Nu fyller hon 12 om några dagar!) har det blivit en hel del spring av och an i vårat hem och nu börjar det verkligen synas på trägolvet som lades in då huset byggdes. Det är slitet och det finns skrapmärken överallt från tassar, fötter och köksstolar.

Vi har en längre tid funderat på att byta ut trägolvet och idag på förmiddagen innan Maken hade jobb åkte vi till golvaffären för att se på olika utbud inom golvindustrin.

Vi träffade en mycket ung kvinna vid namnet Billie och vid den första anblicken trodde jag inte att vi skulle få många goda råd av henne. Tji fick jag och igen en påminnelse att inte döma hunden efter håren. Perfekt sminkad, med lösögonfransar som stod långt ut, rakt, gråblekt hår och långa lösnaglar tillsammans med tatueringar över alla fingrar sång hon mera ut som tagen direkt ur en modetidning för unga kvinnor än att jobba i affärer med att sälja golv!

Det visade sig dock att Bilik är interiör designer och har en hel massa kunskap om golv i alla stilar och former och var mycket kunnig och hjälpsam om vinylgolv, parkettgolv, heltäckande matta, golv gjorda av kork, golv gjorda av körsbär, gran, tall osv. Som sagt, man skall inte döma hunden efter håren! Bra påminnelse fick jag!

Vi spenderade en bra stund inne i affären. Vi kom fram till att vi vill ta ut den heltäckande mattan på bondasvåningen och ersätta den med trägolv. Ett ljusare sådant. De olika förslagen  och rekommendationerna vi fick av Billie ser ni ovan.

Detta projekt kommer säker inte igång riktigt ännu. Mot vårkanten troligtvis då det är varmare ute och lättare att riva ut ett helt golv. Roligt att börja planera lite är det dock…!

5 kommentarer

 1. Ja du säger det, tiden går verkligen alltför snabbt! Det finns en del som man nog kunde börja tänka sig att ändra på i huset.. Bilden du har på golven ser bra ut! 👌

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Roligt och spännande att planera är det ju. Gissar att mera följer efter golven….. köksskåp, trappräcket kanske…. vem vet. En sak i taget. ( och jämmer vad tidigt du är uppe!) Ha en fin tisdag! Sängdags just hos oss. 💤😴

   Gilla

 2. Precis jag misstänker att det ”smittar” vidare till flera renoveringsobjekt. 😊
  Jo tidigt uppe, vaknade och kunde inte somna om…☹️ Hoppas ni får sova gott! 😴

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.