Tillbaka till processen: välja golv

Publicerad av

Någon vecka innan världen föll samman i vintras åkte Maken och jag till en affär i Förorten som säljer olika material till golv. Tanken var att vi skulle börja processen med att riva ut det gamla, nu mycket slitna trägolvet i köket och hallen och ersätta det med nytt. ( Golvtankar)

Vi såg på en del plankor, och som vanligt hade vi sgs precis samma smak och det tog inte länge förrän vi hade hittat vad vi ville ha. Vi tackade för oss och åkte hem för att tänka på saken och bestämde oss för att ta tag i detta projekt till våren då det skulle vara varmare och lättare att få ett helt golv utrivet!

Några veckor senare satt hela delstaten i karantän och affärerna var stängda. Maken jobbade som en galning, men pga färre operationer gick ändå hans lön ner, trots att patienterna var sjukare. Stressen och rädslan för allt detta nya var påtaglig och tankarna på nytt golv var långt borta.

I förra veckan tog jag upp ämnet med Maken igen och han höll helt med. Det nästan tioåriga trägolvet är mycket slitet och behöver bytas ut. Med två hundar i huset som gärna springer och jagar varandra, bildas det lätt klösmärken på golvet och de syns mycket bra.

I förmiddags åkte vi till samma affär där vi hade varit tidigare och fått sådan fantastiskt fin hjälp och proffsiga, kunniga råd. Av en kvinna, som jag först då jag såg henne, tyckte hon skulle passa mycket bättre i en modetidning än på ett affärsgolv som sålde just golv. Det visade sig att denna kvinna visste vad hon pratade om och var hänfört passionerad av sitt yrke. Hon visade oss plankor efter plankor, kom med råd och förslag och var imponerat kunnig.

Idag var hon tyvärr inte vid affären. Vi hade bokat tid, som man nu måste göra så att inte affären har för många kunder på en och samma gång eftersom den är rätt liten, men en av hennes kolleger hjälpte oss istället eftersom denna kunniga kvinna tydligen inte mådde så bra denna dag.

Det visade sig att denna Logan var lika kunnig som Billie var! Lika ung och begåvad och hade helt klart näsa för färger och form.

Vid det första besöket i februari hade vi redan listat ut att vi ville ha plankgolv gjort ur hickoryträ. Detta kallas också amerikansk valnöt upplyser Wikipedia.se mig. Hickoryträ tillhör familjen Carya som sedan i sin tur innehåller många andra nötarter, bl.a pekannöt.

Idag gick det rätt fort att bestämma vilka plankor vi ville ta hem på prov. Lägga fram exemplaret i olika ljus och på olika platser för att se om vi hade valt rätt.

Som ni ser på det gamla, brunröda golvet är det väldigt slitet och de nya, ljusare plankorna kommer att helt ändra hur hela nedre vången ter sig. Innan det gamla golvet är utrivet, möblerna flyttade, det nya golvet installerat och möblerna tillbaka på plats igen, kommer det att bli värre innan det blir bättre. jag återkommer när installationen närmar sig. Just nu har vi inte ens beställt golvet, så det blir nog några veckor…. Välkommen med i detta renoveringsäventyr!

6 kommentarer

 1. Allt efterhand behöver något renoveras. Förnyelse är skoj!
  Här har vi bytt golv en gång, under de snart 14 år vi bott här. Å nästa på tur är duschskåpet som borde bytas ut.
  Har man ett hus så finns det alltid något att göra.

  Gillad av 1 person

  1. Andra vågen i full sving hos oss. Jag tror man måste ta en dag i sänder och förstå att vi kommer ur detta också fast visst är det en tung tid, ingen tvekan om den saken. Detta virus slipper vi inte förrän ett pålitligt vaccin finns tillgängligt. Det är bara att inse.
   Tack! Jo jag ser fram emot det nya golvet! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.