Körtävling

Igår, torsdag, var det då den äldre Dottern som vaknade hängig, med ont i magen och ett huvudet som kändes som att det skulle komma att sprängas i tusen  bitar. Det var bara för andra  Dottern att gilla läget, ta värkmedicin och stanna hemma från skolan. Mamman, undertecknad med andra ord, ringde till skolan och berättade att denna Dotter skulle stanna hemma idag.

Vid 16 år fyllda och snart faktiskt 17, fick Dottern klara sig ensam under dagen, medan resten av familjen åkte till sina skolor och arbeten.

När jag kom hem sex timmar senare, mötte jag en betydligt friskare Dotter. Huvudvärken hade släppt och magen kändes också rätt bra. Feber hade hon aldrig hon heller, så när hon frågade om hon fick åka iväg till skolan för att deltaga i kvällens körtävling, trtos att hon varit hemma från skolan under dagen, samtyckte maken och jag att hon såg betydligt bättre ut, ibland behöver man ta en vilodag. En själaglad Dotter bytte  då  om till svårt körklänning för att uppträda med sin kör inför föräldrarna och domaren.

En stund senare satte maken och jag oss  i bilen och körde efter. Dottern och hennes kör skulle uppträda kl.1630 och precis vid denna tidpunkt kom de intågande i klassrummet.

Dottern syns i bilden som tredje från vänster. Domaren som gav dem fina betyg och konstruktiv kritik står med ryggen mot kameran.

Dotterns kör sjöng endast två sånger, klassisk körmusik. En sång på franska och en på italienska. Domaren gav dem konstruktiv kritik och hjälpte dem bättra på olika delar i sångerna och han hjälpte dem också med andningstekniken som kan vara rätt krävande när man sjunger sådana verk.

Hur det gick i tävligen vet jag faktiskt inte ännu. De olika körerna uppträdde vid olika tidpunkter under kvällen  och fick sedan tips och råd av olika domare. Det handlade lika mycket om att lära sig ny teknik, som att tävla. Vi lär väl skall få veta genom Dottern om ngn dag om henens kör gick vidare till nästa nivå eller inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.