Olycklig skolresa

Hemtelefonen ringde just som jag skulle åka iväg till jobbet. Jag lyfte luren och svarade. Ett inbandat meddelande upplyste mig om att skolbussen på väg till Mellanskolan  hade, för en liten stund sedan, varit med i en buss/bilolycka. Alla eleverna ombord på bussen var, tack och lov oskadda, hade blivit upphämtade av en annan buss och blivit förda till skolan. Det var mitt under rusningstrafiken denna fredag morgon strax efter åtta och en bil hade irrat sig rakt framför bussen just före trafikljuset svängde om till rött och det blev tvärstopp. Busschauffören gjorde allt hon kunde för att undvika krocken, men en buss tar ju som bekant någon extra meter att stanna och fast hon formligen låg på bromspedalen ( enligt Sonen, som älskar dramatiska beskrivningar!), så fick busschauffören inte bussen stannad  i tid och en olycka var oundviklig.

Till all lycka hade chauffören och alla eleverna tur i oturen och ingen skadades. Lite väl mycket spänning under morgonens skolresa  denna fredag!

image image

Sonen fotade med sin Padda. Bilen framför bussen blev nog rätt tillbucklad. Allt som allt var tre bilar med i kraschen…

4 thoughts on “Olycklig skolresa

  1. Hemskt! Men tur i oturen att det gick så bra så att tingen skadade sig! Tydligen blev de inte så skärrade heller ungdomarna, tänkte på då de t.o.m kom på att fota… 🙂

    Gilla

    • Nej, jag tror faktiskt inte att de blev så skärrade. En buss är ju så pass stor, så Sonen sade att olyckan kändes mest som en större grop som de körde ner i, alltså inte så farligt. Det fanns dessutom inte en skråma på bussen!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.