Fantastisk underhållning

Publicerad av

Ett av gymnasierna ger pjäsen Sköneheten och odjuret och Dottern har flera kompisar som medverkar, så hon ville naturligtvis åka och titta på pjäsen.
Det blev en helt fantastisk fredagsunderhållning! Ungdomarna hade jobbat hårt och övat, övat och övat. Där fanns alla bekanta Disneyfigurer med också: Lumiere, Belle, Odjuret, Mrs.Potts ch hennes son Chip, tallrikar, skedar, sopborsten m.m.
Pjäsen gavs i två akter och eftersom sätena är tätt inbyggda i det rätt ålderstigna auditoriet, var det skönt att stiga upp i pausen och sträcka på benen.

Lillan, som inte gärna sitter stilla länge, var helt in i pjäsen sgs hela tiden. Lite otäckt tyckte hon det var när Gestan och hans anhängare skulle anfalla slottet, men koreografin hade gjorts och framfördes så lustigt, så hon skrattade gott i stället för att vara rädd.
Dottern tittade också intensivt på och gladdes med kompisarnas i deras fina föreställning.

Eftersom detta är en musikal, dansade och sjöng ungdomarna nästan hela tiden och scenerna gick mellan den fruktade skogen där vargarna rådde, till slottet där Odjuret bodde och byn där Belle och henens pappa, som ansågs var denna knäppa uppfinnaren, bodde.

Trots Gestans attack på det hemska Odjuret, som då redan hade förälskat sig i Belle, klarade sig odjuret och han och Belle fick varandra till slut. Precis som i filmen och den gamla sagan. Ungdomarna dansade in på scenen i vackra klänningar för flickorna och frack för pojkarna och alla sjöng de helt fantastiskt fint. Deras hårda arbete belönades med att hela publiken ställde sig upp och det applåderades vilt efter att den sista strofen sjungits klart.

Efter allt bugande och bockande gick skådespelarna ut i foajén för att hälsa och tacka publiken och medan Dottern sökte up sina vänner, ville Lillan söka upp prinsessan Belle för att ta ett fotografi. Den unga och söta skådespelerskan var lite av en berömdhet hos alla de småflickor som ville ta foto med henne. Hon ställde snällt upp och Lillan fick sitt foto. Flickan som spelade Belle hade en helt otrolig sångröst. Om detta intresse fortsätter, kan hon nog gå långt gissar jag…

Det blev alltså ett riktigt trevligt slut på den hektiska veckan.

Lillan med skådespelerskan som spelade Belle.

2 kommentarer

    1. Ja, det är roligt när det finns så mycket annat att välja på i high school här. High school är så mycket mera en kultur och upplevelse än vad det var i Finland i alla fall.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.