Foton från resan…

Publicerad av

Här kommer utlovade fotografier från vår resa till södra USA, Arkansas och Louisiana.  De är alla mobilbilder, datorn krånglar med den vanliga kameran, men bättre än inget, hoppas jag…

Resan från Minneapolis till norra Arkansas tar 12 timmar, men vi gjorde färden på två dagar istället för på en, som Maken var van med som barn. Hans morföräldrar bodde där och resan gjordes varje vår. Här visar Lillan upp sjöjungfrun som hon målade under färden ner…
Minnesota är lika platt som Österbotten hemma. När vi kom till södra Missouri blev landskapet väldigt kuperat och vi befann oss på ‘the Ozark plateu.’ Väldigt vackert och väldigt ovant att köra!
Efter två dagars körande kom vi då äntligen fram och fick träffa KUSINER!
Dottern med sin yngre kusin på axlarna.
Sonen, med sin kusin till vänster hade mycket skoj tillsammans. Det skiljer 11 månader dem emellan och pojkar i den åldern kan hitta på både det ena och det andra…
Med dagliga temperaturer mellan 35 och 40 grader tillbringades en massa tid i vattnet! Makens kusin har en simbassäng på bakgården och den användes flitigt!
Efter besöket i norra Arkansas, fortsatte färden genom hela staten tills vi kom till norra Louisiana Här bor kusinerna, men de tillbringade hela veckan med oss i Arkansas och sedan tog vi hem dem.
Vi välkomnades med en väldigt god middag, grillade revbenspjäll och fransk potatis gjorda på sötpotatis! Majsbröd och grönsaker och till efterrätt ‘cheesecake’!
Till familjen hör också tre hästar och två lamadjur! Här provsitter Sonen.
Ponnyhästarna Cappucino och Java
Louisiana, liksom Florida är känt för sina alligatorer, alltså måste vi ju naturligtvis åka och titta på dem! Vi åkte till en liten djurpark som heter ‘Gators and Friends’ och fick titta på de här, inte så keliga, djuren…
Lillan var modig och höll en unge…
…likaså Maken…

(  Det kan påpekas att temperaturen rörde sig just på över 40 grader under detta besök. Därtill kom den kvava luften…Blä!!)

Ibland råkar alligatorerna i luven på varandra och den här på bilden saknar bl.a en ‘hand’…
Efter en långhelg i Louisiana och och en trevlig vecka i Arkansas var det dags att styra kosan norrut till svalare (!!) trakter! Här njuter Sonen i bubbelpoolen på motellet efter den första etappen på hemresan. Vi befann oss på ett motel i norra Missouri.
I staten direkt söder om Minnesota, ligger Iowa. Där används bl.a vindkraft och man ser stora fält med vinturbiner i den norra delen av staten.
Det blev en lyckad resa, men lika trevligt att komma hem. Bildkavalkaden avlutas med en bild på Maken och barnen i simbassängen på motellet på hemvägen… Home sweet home!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. Roligt att se bilder från er resa. Vackra foton!
  Annars så tror jag att jag i misstag råkade hamna på din fb sida en dag..via vänners vänner! Världen är liten då det kommer omkring.. .:)

  Gilla

 2. Hej!

  Fin semester ni fick i alla fall. Här hemma har ju vädret inte varit det allra bästa så nästa sommar kanske vi ses igen. Allt ok hemma. Vi har firat veneziansk afton på Fårholmen, 16 personer allt som allt. Nukommer hösten smygande med all form av verksamhet för pensionären mamma.
  Kram mamma

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.