Nytt (och bättre!) försök

Publicerad av
Mitt första försök är numera historia….

Jag var inte nöjd med min rösa/vinröda halsduk i spets. Inte alls nöjd. Stickorna var för stora och stickningen för gles. Till följd av alla hål som bildades pga de stora stickorna, kom spetsen inte riktigt fram bland alla hål. Det fanns dessutom två stora misstag och jag blev så irriterad på hela spetsen att jag lade den åt sidan över julen.

Tills i måndags. Just före stickjuntan skulle börja framför skärmen. Då beslöt jag mig för att riva upp hela spetsen, skaffa nya, mindre stickor och börja om på nytt.

Sagt och gjort. Spetsen ovan är nu ett minne blott. På onsdagen gav jag mig ut i kylan till hobbyaffären. Hittade pyttesmå stickor i storlek US 2, vilket är två storlekar mindre än de storlek 4 som jag hade jobbat med.

Ny början….

Denna torsdagskväll har jag kommit en bit på väg på den nya spetsen. Det är svårt att se på bilden, men den är klart bättre. Stickningen är tätare och spetsen syns bättre. Och frun i huset är mer än nöjd. Nu måste jag bara finna tid att sitta med denna spets….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.