Ribbstickningen…..

Publicerad av

… lyckades! Nämen, detta med ribbstickning är ju så lätt säger ni vana stickare och jag håller helt med. Kan man sticka spets borde man lyckas med ribbor, men se inte denna stickare! Tills nu! Idag och igår har jag jobbat på dessa ribbor och se nu! Då räkningen och maskorna stämmer! Väldigt kul!

Nu är det så att en av mina stickande väninoor vill att jag lär mig att sticka mössor. Hon tycker nämligen att om jag kan sticka spets, eller har lärt mig att sticka spets, borde jag kunna sticka ngt så enkelt som en mössa. Och jo, det tycker man ju….

Sagt och gjort. Vid besöket hos henne förra helgen gav hon mig garn, mönster och även stickor. Jag tog däremot inte emot stickorna. Tyckte det var lika bra att köpa mina egna. Efter tre besök i lika många hobbyaffärer hittade jag äntligen de två olika storlekar rundstickor som krävdes och satte igång på tisdagskvällen….. och det blev helt fel! Fick riva upp och ville inte att det fina garnet skulle förstöras. Sökte i min korg efter rester och hittade detta fina, gråa garn på bilden ovan. Satte upp maskorna på mina nya rundstickor åter, räknande som en tok och lyckades!

Som ni märker är jag mycket nöjd och stickar på….. Nu måste jag bara lista ut hur jag avslutar denna mössa och tar ihop den, men den dagen, den sorgen….. Tills dess stickar jag vidare……

4 kommentarer

  1. Tack! Jag syr inget jag heller! Jag och symaskinen och/eller sömnad kommer inte alls överens!
   Stickningen lärde jag mig i lågstadiet, men var urdålig!
   Grunderna satt dock kvar och jag tog upp hobbyn igen då Sonen var bebis och hade kolik. Jag behövde ngt att sysselsätta händerna med då frustrationen var som störst. 😂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.