A clean bill of health

Publicerad av

… ja det fick vår fina hund Lilly idag efter den årliga kontrollen hos veterinären. Hon blev 10 år i november, men veterinären berättade att han måste dubbelkolla hennes papper för att se att hon faktiskt inte är en ’medelålders ’ hund utan en ’gammal tant’!

Dessutom får Lilly hädanefter mera mat! Veterinären tyckte hon var lite väl skranig och vill att vi ökar hennes frukost och middag med 10%.

Alltså fick hon mera mat ikväll. Detta var hon förstås mycket nöjd med när hon glufsade i sig en lite större portion av sin torra hundmat.

Husdjuren blir ju en del av familjen och som matte blev jag onekligen lite stolt över Lillys hälsa. Inte för att jag har så mycket med den att göra, men ändå….

Hon är sällan ute på promenad…..men hon äter väldigt lite människomat och sover rätt lite under dagarna nu jämfört med före pandemin. Någon är ju sgs alltid hemma!

Jag gissar nog att vår andra hund, Fiona, som är 6 år yngre, håller Lilly ung. Det tävlas rejält mellan dem! Vem som skall få uppmärksamhet av oss? Vem får mat först? ( alltid Lilly. Hon var här först och står helt naturligt högre i rang) Vem som blir utsläppt på gården först etc. Det är konstant tävling och jag gissar att Lilly liksom inte ’hinner’ lägga på hullet.

Lilly behövde tre vaccin idag och nu är de omhändertagna. Bla vaccin mot rabies ges. Vi har en hel del koyoter här runtomkring och de kan, om det vill sig illa och de är hungriga, anfalla hundar. Speciellt små sådana. Nu under mars månad är det parningstid för koyoterna och hannarna är extra aggressiva. Det gäller att hålla ett öga på hundarna, speciellt på kvällarna när de är ute på gården.

Nu är det ett år till nästa rutinkontroll. Speciellt som oss i familjen som går till doktorn en gång per år, likadant görs det med hundarna.

Lilly till vänster och Fiona till höger. Sällan de är så här goda vänner. De tävlar mest…

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.