200!

Publicerad av

Här sitter jag nyduschad och lite trött i benen. För en timme sedan avslutade jag mitt 200de träningspass på Peloton cykeln! Och vi som trodde att vi skulle tröttna på att använda denna träningscykel då vi först började tänka på att investera i en förra sommaren. Det var Makens svåger som inspirerade oss. Han köpte en för ca.2 år sedan och trivs väldigt bra med sin. Före pandemin hade vi inte en tanke på att investera i ngt sådant, men eftersom det i nuläget inte är att tänka på att träna på gym pga smittorisken, blir det att träna hemma istället.

Jo visserligen. Vi kunde promenera, jogga, åka skidor ( om jag hade några…!), men att ha en träningscykel har visat sig fungera väldigt bra för oss. Den står där på sin plats. Fungerar oberoende av vädret ute och det finns liksom inte ngn ursäkt att inte ta ett träningspass även om det ute visar på nästan tjugo minusgrader. Däremot om uppkopplingen till internätet eller om vi har elavbrott, så blir det ju inte så mycket cyklande….

instruktörerna befinner sig lite överallt i världen. Ikväll cyklade jag mitt pass med kvinnan ovan, Robin., Hon cyklar ( och väntar sitt första barn.) i Peloton studion i New York City. Det finns instruktörer i New York City, London och München.Ännu har jag inte cyklat på tyska, men kanske jag borde prova och se vad som finns kvar av mina kunskaper i språket…?

Det går att ta lektioner ‘live’ och på skärmen finns dagens schema att välja och vraka mellan de olika lektionerna. Det är inte bara cykling som erbjuds utan också yoga, pilates, styrketräning etc. Har man inte tid eller möjlighet att cykla eller träna då en viss lektion sänds, kan man ta den senare när man vill eftersom alla lektioner och kurser bandas in och sparas på appen och skärmen.

Jag motionerar och cyklar för eget behov. Placerar mig sällan bra. Maken däremot cyklade efter mig just nu och blev klar för en liten stund sedan och placerade sig på andra plats bland alla de som var med. Det är ju verkligen lite häftigt! Det finns en lista på alla som är med i passet som du själv är med i och det är ganska kul att se hur många som deltar. I det passet som jag just cyklade var vi ca.4 000 deltagare. Inte så pjåkigt då om det var lika många med i Makens pass och han placerade sig på andra plats.

Det tog mig 6 månader att cykla de första 200 passen. Blir intressant att se om jag har 400 pass runt min födelsedag i slutet på juli då….

10 kommentarer

 1. Jag tyckte det såg fint ut att kvinnan som leder träningen har lite mage och inte är superslank – och så får jag veta att hon är gravid 😀 Jag ser gravid ut fastän jag inte är det, men nu har mänskor ändå slutat fråga om jag väntar barn då dom vet att jag snart fyller 60 år 🙂
  Roligt namn du har som användare av Peloton, och roligt namn på träningsreskapet – Den Orädda 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Alla instruktörer är nog väldigt slanka, smala och vältränade. Men duktiga!
   Fast vissa av dem har detta som heltidsjobb. Om man tränar 8h/dag vore det ju märkligt om man inte var slank!
   Fast att folk frågar dig om du är gravid om du har lite mage tycker jag är väldigt oförskämt! Ingen är väl perfekt heller. 🤔
   Folk borde vara mera taktfulla än så.
   Sedan om du inhandlar en Peloton i framtiden kan du söka upp mig på FinnSisu73! 😉

   Gillad av 1 person

 2. Super duktigt jobbat!
  Som sagt denna cykel är något som finns på min önskelista! Men finns inte ännu här..
  Gravid och cyklar på spinning cykel, säger bara wow, men de är ju trimmade från topp till tå också! 😀

  Gillad av 2 personer

  1. Jo men precis! Är man instruktör och cyklar 8h om dagen då är det väl knappast ngt att cykla som gravid! Ngt annat än mage har hon inte heller- lika smal som alltid annars.
   Jo denna skall du satsa på sedan då den kommer till Finland. 😃👍🏻

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.