Helvilda bagare!

Publicerad av

Klockan 15 exakt! Det small till i köket (nästan ) då hela familjen samlades runt köksön. Nu skulle det bakas pepepearkakor så det stod härliga till… hade mamman i huset tänkt…..

Efter den första timmen infann sig stämningen som jag hade hoppats på. Lugna, sköna toner från högtalaren med ngn trevlig julsång och ivrigt bakande barn… hm, jag menar ungdomar.

Eftermiddagen i köket började med en massa käbbel hit och dit mellan syskonen. Det är inte ofta de alla tre är tillsammans på ett och samma ställe längre, speciellt med en Dotter som egentligen inte längre bor hemma. Helt dåligt att ha henne hemma en hel månad är det verkligen inte! Idag har hon också tagit en sluttenta och var trött när det var dags att baka.

Sonen hade flyglektion i förmiddags och var ivrig att få dela detaljerna med oss. Maken och jag ville gärna höra på, men systrarna brydde sig inte särskilt.

Efter den första timmen lugnade hela situationen ner sig av sig självt och det var så väldigt roligt att ha hela familjen på plats!

Det trycktes ut kakor, mjölades på köksön och ugnen hann inte ens med förrän nästa omgång var klar att läggas på plåten.

Och det åts….. både deg och färdiga kakor och båda godkändes med stor marginal. Det som först började som en helvild bakfest, blev till slut riktigt trevligt ändå.

Jodå, visst blev det pepparkakor!
Djupt diskuterande och koncentrerande bagare
En av de många plåtarna….

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.