Åter öppet

Publicerad av

Den lilla, söta kombinerade vinbutiken och restaurangen i byn är öppna igen efter två veckors stängning.

Vi åker dit sgs varje gång vi är på besök vid sommarstugan. Smörgåsarna och de lätta salladerna som serveras är utsöka och perfekta till lunch.

Vinbutiken erbjuder olika slags sorters vin till förmånliga priser. Många sorter som jag inte sett ngn annanstans.

Vi var besvikna då mejlet kom där det berättades att restaurangen/vinbutiken skulle stänga. Först lät det som om den skulle stänga för gott, men sedan framkom det att stängningen skedde på ’obestämd tid’.

Två dagar senare kom det till mejl som förklarade varför och i dessa tider kom ju detta inte som ngn överraskning. Den lila personalen och ägarparet hade alla testats för Corona/Covid och allas prov var negativa, förutom ägarparet.

Igår besökte vi restaurangen igen. Den öppnade nämligen på nytt denna vecka. Till min stora lättnad stod ägarinnan vid bardisken, lika trevlig som alltid. Iklädd snygga jeans, en trevlig topp och det obligatoriska munskyddet ( som jag också bar).

Jag frågade naturligtvis genast hur hon mådde och hon svarade att både hon och hennes man aldrig blev riktigt dåliga. De förlorade smak-och luktsinnet och hon märkte det då hon inte kunde känna bensin lukten då hon tankade bilen! Lite ont i halsen hade de båda två, men det var allt. Inte ngn feber eller allvarligare symptom. För en vecka sedan fick de börja röra på sig igen efter den 2 veckor långa karantänen, men de väntade ytterligare en vecka innan de öppnade sin restaurang och vinbutik.

Jag beställde vår mat inne vid bardisken och gick sedan ut till verandan där Maken och Lillasyster väntade. Till följd av Makens jobb håller han sig med flit på utsidan av affärer o.dyl. Måste han gå in använder han förstås munskydd.

Vi fick våra smörgåsar och de var precis lika goda som alltid. Nu hoppas jag bara att ägarparet får in tillräckligt mycket förtjänst för att klara vintern eftersom de endast håller öppet under några helger under vinterhalvåret. Det bor för få människor här året runt att hålla öppet hela tiden. Det är vi turister som hjälper till att hålla rörelsen igång.

Och hur smittades de då? Jo mannen åkte och spelade golf med en yngre släkting. Det var inte golfandet som var problemet, de åkte tillsammans i samma bil. Utan munskydd. Släktingen bar på smittan och visste inte om det ännu. Ringde några dagar senare och berättade att han kände sig lite krasslig…. ringde ytterligare ngn dag senare och berättade att han hade testat sig och var positiv. Varpå ägarparet lät sig testas…..

Tack och lov är alla friska nu. Dock är detta virus verkligen inget att leka med…..

Åter är skylten med ’öppet’ upphängd på vinbutiken/restaurangen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.