A slight bump in the road…

Publicerad av

Med tre barn  i huset blir ju vardagen inte alltid som planerat. En sådan dag blev det alltså idag när skolsköterskan ringde vid halv tiotiden. Det visade sig att vår apa till Lillasyster hade gjort  sig illa  ute på skolgården och lyckats få ett sår ovanför högra ögat och kunde jag vara så snäll att komma och hämta henne eftersom det säkert behövde sys, bad den trevliga skolsköterskan.

Sagt och gjort, jag hoppade i bilen några mintuer senare och begav mig av. Till all lycka har jag vårlov denna vecka, så jag var hemma när samtalet kom, inte på jobbet!

En halvglad Lillasyster mötte mig i skolsköterskans rum. Henes klasslärare Mrs.C satt hos henne och det var ju verkligen snällt. Jag fick skriva ut Lillasyster från skolan  och så begav vi oss till den rätt närliggande kliniken. Väntetiden var kort, eller egentligen obefintlig denna tisdagsförmiddag och vi fick träffa sköterskan och läkaren nästan direkt.

Plåstret som täckte såret övanför ögat togs försiktigt bort och javisst, skolsköterskan hade inte överdrivit. Det var ett ordentligt sår som Lillasyster hade ådragit sig och den enormt trevliga läkaren höll med skolsköterskan och gjorde sig berdedd att sy fast såret.

Lillasyster blev en aning rädd när hon fick höra att det behövde sys, men efter att bedövningssprutan hade getts och medicinen slutade bränna runt ögat och det var helt bordomnat så gick det hela mycket bra. Läkaren sydde fyra, små fina stygn, torkade av det lilla blod som fortfarande rann på  sidan av ansiktet och så  sattes ett nytt,rent plåster på. Lillasyster var både modig och duktig och ännu bättre blev det när Pappan hos oss stegade in i rummet. Han hade förmiddagen ledig från jobbet, så då kan han väl lika bra komma för att se hur ett annat mottagninsrum ser ut från insidan, eller…?!

Efter avslutat besök vid kliniken var det lunchdags och efter en sådan förmiddag finns det inget som fixar saker och ting så bra som riktigt god ostpizza!

Nytt rent plåster på såret för att skydda de nya stygnen...
Nytt rent plåster på såret för att skydda de nya stygnen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.