Befogad kritik mot Facebook?

Nästan alla på Facebook har ändrat sina profilbilder till den franska flaggan för att visa sin solidairitet med Frankrike i och med attackerna i fredags. Fredagen den 13.11 2015. Jag har också temporärt ändrat min och nu frågar kritikerna varför Facebook valde att göra detta möjligt, men inte sätta fram en flagga för Libanon för två veckor sedan när över 200 dog.

Varför sätts denna flagga fram ens som ett val för användare på Facebook nu efter  allt det tragiska i Paris? Varför väljer vi att visa solidairtet när vita omkommer i tragiska sammanhang  frågas det.

Det finn ingen anti terrorism flagga. OM det fanns skulle min och säkert alla andras profilbild visa denna. Vidare så undrar jag om detta inte har så mycket med hudfärgen att göra, men mera med att vi är vana. Vi är vana att det skall vara oroligt i Libanons hörn av värlen. tyvärr. Men så är det. Vi är INTE vana med att det skall skjutas och bombas i en av Europas mest kända och vackra huvudstäder. Det borde kanske inte göra ngn skillnad, men vi är människor och vanedjur och jag tror att detta kan vara en del av sanningen.

Visst, Facebook som social media, och som används världen över, borde säkert inte skilja på detta, utan lägga fram flaggor för alla möjliga och omöjliga händelser. Eller kanke inte lägga ut några flaggor alls…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.