Under all kritik!

Publicerad av

Sonnen slevade in soppan som jag gjorde till kvällsmaten. Semlorna likaså. Han åt med flit inte sin vanliga mängd eftersom det var fotbollsmatch på gång en timme senare. Han tackade snabbt för maten, tog sina smutsiga diskar från  bordet och lade dem i diskmaskinen. Sprang snabbt uppför trappan till sitt  sovrum för att byta om till fotbollsmundering. Jodå, han hade siktet inställt på en till vinst. Lördagens seger med 4-0 hägrade fortfarande och han ville vara med och göra om den bedrfiten.

Maken har pga arbete och flickornas aktiviteter missat sgs hela höstsäsongen i fotboll, men nu ikväll hade jag bett honom komma med. Dottern hade, för omväxlings skull ingen pianolektion och Lillasyster kunde på så sätt stanna hemma med storasyster.

Prick 18.30 rullade vi ut ur garaget. Fotbollsskor  på fötterna, benskydd, långa strumpor, matchskjortan och den egna fotbollen var med. Likaså en långärmad tröja och byxor eftersom det fortfarande blåste rejält kallt och verkade inte vilja lugna ner sig på ett bra tag ännu.

Matchen skulle börja kl.19 och vi kom fram i god tid. Sonen och hans lagkamrater började värma upp. Förväntansfulla föräldrar satte upp sina tältstolar och svepte in sig i varma filtar och bar varma drycker i muggar. Brrr! Det var verkligen kallt och om man då jämför med gårdagens trettio grader, kändes de 10 som vi nu hade ännu värre!

En halv timme senare hade matchen fortfaradne inte börjat och de insvepta föräldraran var mindre glada och föväntansfulla. Minsann. De varma dryckerna var urruckna och fotbollsplanen låg nu i beckmörker. De höga strålkastarna ovanför våra huvuden förblev mörka och ingen visste tydligen hur man skulle slå på dem. En av tränarna ringde till slut till förortens polis och ettt par konstaplar körde ut till parken där vi väntade. Nu skulle det då äntligen bli till att få igång en rafflande match! Nehej, poliserna visste tydligen inte heller hur man slog på dessa strålkastare och satt där i sin polisbil och fick inget till stånd! Du milde tid!

Nu var klockan 19.45 och arga föräldrar packade ihop sina tältstolar och gav upp för kvällen. Imorgon, tisdag kommer denna förening att få ta emot en hel del samtal av arga föräldrar som kommer att ringa och klaga på den här missen.

Två förväntansfulla pojklag som såg fram emot kvällens match, fick snopet åka hem igen.

Helt under all kritik!

Sonen klar för match.
Sonen klar för match.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.