Festligt värre!

Publicerad av

Hela helgen städades det. Både jag och Maken städade, plockade upp, dammtorkade, dammsög, tvättade kläder, skurade, dammade mattor etc, etc, tills vi var rätt nöjda med vad vi åstadkommit. Ett rent och snyggt hem som kunde visas upp åt alla hans kolleger!

Det skulle alltså bli fest och det skulle komma kring 20 pers. på söndagseftermiddagen. Det skulle serveras både mat och alkoholhaltigt och mindre alkoholhaltigt m.m, m.m. En gång om året hålls ett s.k festmöte där det inte bara handlar om fest och att träffas och umgås, men en hel del administrativt skall behnadlas också. Bland annat skall läkarna diskutera semestrar. Vem skall ta semster när och hur skall det kommande året se ut? Inga vikarier finns, läkarna vikarierar för varndra. De är alla anestesiläkare och jobbar alla på två sjukhus här i Minneapolistrakten.

Nu skulle alltså hela gänget komma hit, till oss! Jag är verklgien ingen van värdinna, som bjuder in folk hit och dit, men ett stort plus var att maten var förbeställd och anlände 45 min innan gästerna anlände och det kändes verkligen lyxigt!

image

På bilden  ovan hade maten just anlänt, men inte gästerna, så Maken och jag hade inte tagit bort all färskofolie ännu.

Kvällen gick över förväntan! Jag var nöjd för vi kunde visa  upp ett rent, snyggt och upplockat hem, vilket för mig är viktigt. Vare sig man bor i slott eller koja, så kan man alltid ha det snyggt omkring sig! Dessa är visdomsord av min mor och det stämmer verkligen.

Alla Makens kolleger var verkligen trevliga, och de flesta hade jag faktiskt redan träffat. Roligt var det i alla fall med så mycket folk här och barnen uppförde sig exemplariskt.

Maten var god, men ngt beröm för den kunde jag ju inte ta emot eftersom jag inte hade gjort annat än dukat upp och sedan vart efter den gick åt dukade jag upp mera, kombinerade brickor, kokade kaffe etc, etc. Kollegerna uppskattade och tackade för allt och var så artiga så!

Det blev verkligen en lyckad kväll och jag sade genast åt Maken, efter att alla hade gått vid 22 tiden att ‘detta tar vi hand om nästa år igen.’ Han lyfte ett frågande ögonbryn, men förstod att jag menade allvar. Han log och höll med. Det hade varit en riktigt lyckad kväll!

2 kommentarer

  1. Det där med maten var ju helt toppen! Ett stressmoment mindre och ett ganska stort sådant. När man inte behöver fundera på det om maten kan man bättre slappna av och fokusera på gästerna och hinner själv njuta. Så om festen blev trevlig förstår jag helt att du gärna bjuder hem dem nästa år igen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.