Tre generationer på bio

Publicerad av

Denna blåsiga, svala söndagseftermiddag så här i början på vårlovet blev det biobesök. Barnen och jag åkte och hämtade fammo och så bar det av till biografen. Vi skulle se den nyinspelade Disneyversionen av Askungen. Äntligen! Jag har velat se den sedan premiären för två veckor sedan, men alltid har det varit ngt som kommit i vägen. Recensionerna har varit toppen och förfilmen bådade gott. Dessutom, måste ju jag, som dagistant hålla sig au jour med filmer som dessa, eller hur? 😉
Nu vet jag inte hur länge det i dagens läge tar för nya filmer att komma från en världsdel till en annan. Då jag var liten och gick på KinoCity i Jakobstad så postades filmrullarna med snigelpost från en kontinent till den andra. Nu gissar jag att allting sker digitalt och ingenting behöver egentligen postas hit eller dit längre. Hur som helst, när den här filmen väl kommer dit hem, missa den inte! ( Eller kanske det är vi som är efter den här gången och premiären redan har skett i Europa?)

Disney, har, som många gånger förut, överträffat sig själva. Filmen är superb! Romantik , kärlek, drama, ilska, avundsjuka, magi etc, etc. Skådespelarna är helt fantastiska, scenerna och vyerna precis som de skall vara i sagorna, den goda fen rolig, vimsig och så bra på sin sak. Filmen håller sig till den välkända sagan om Askungen, men har lagt till lite här och där, precis som man väntar sig att Disney skall göra. Styvsystrarna är hur bra som helst, och jag kan också meddela att huvudrollen och den ena av styvsystrarna spelas av välkända Downtown Abbey skådespelare, Lily James och Sophie McShera.

Det blev en trevlig eftermiddag på bio måste jag säga. Svärmor som inte hade gått på bio på år och dag tackade mig efteråt för att jag bad henne komma med. Hon tyckte filmen var riktigt bra och det hade varit en avkopplande stund att bara leva sig in i sagans underbara värld och det måste jag ju hålla med henne om. Barnen tyckte också väldigt bra om filmen. Det var bara synd att Maken jobbade idag, så att inte fick en chans att se denna fantastiska film!

2 kommentarer

  1. Det är nog typ samtidigt numera. Den går här också, har cirkulerat i tvreklamen ett tag och jag vill jättegärna se den. Ännu mer nu efter detta inlägg. Sällan jag kommer iväg på bio bara. Men snart kan man köpa den och se den i lugn och ro här hemma 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.